Powered By Blogger

sâmbătă, 17 septembrie 2016

RODICA ELENA LUPU - AM VIZITAT CASCADA NIAGARA

Aflată la graniţa dintre Canada şi Statele Unite ale Americii, cascada Niagara este, potrivit Guinness World Records, cea mai vizitată cascada din lume, cu peste 22 milioane de turişti pe an. Este considerată cea mai frumoasa cascada din lume, a cincea atracţie turistică la nivel mondial, situându-se înaintea parcurilor de distracţii Disney, Catedralei Notre-Dame din Paris şi a Marelui Zid din China.
Cascada se afla pe râul Niagara, care curge între Statele Unite si Canada de la Lacul Erie pâna în Lacul Ontario.
Cascada Niagara, potrivit specialiştilor, s-a format în urmă cu 12.000 de ani, cand procesul de retragere al gheţarilor spre nord a determinat scurgerea apei din lacul Erie spre povarnişul Niagara, din sudul orasului Ontario până la Rochester. De atunci, eroziunea a împins în jur de 11 km in amonte, formand defileul Niagara. Obiectivul este divizat in doua parti de Insula Goat.

Partea mai mare, cea din stânga (canadiană), se numeşe Horseshoe Falls si are o inalţime de 56 de metri, iar lungimea crestei este de aproximativ 670 metri. Cealalta parte, American Falls, din jumatatea dreapta, are o inaltime de 58 de metri si lungimea crestei de doar 320 metri.
Din cauza caderii puternice de apa - peste cinci milioane de litri pe secundă - se formează o ceaţă care cu lumina soarelui, dă naştere curcubeelor.



Am vizitat regiunea cu multe parcuri, rezervatia Niagara State Park fiind unul dintre ele. Înfiinţat in anul 1885 acesta este cel mai vechi parc din zona. Aici există un turn de observaţie, lifturi care coboară la baza cascadei si de unde se pot face excursii cu barca la baza cascadei americane. Cascada poate fi văzuta din parcuri situate pe ambele maluri ale răului cu acelaşi nume, din turnuri de observare, din bărci, din Insula Goat si de pe podul Rainbow, aflat la mica distanţă.
Pestera Vanturilor, situata in spatele unei perdele de apă lângă baza cascadei poate fi şi ea vizitată  Pe timpul noptii, cascada este luminată cu reflectoare puternice, multicolore, oferind un spectacol impresionant.

Cascada Niagara, constituie granita naturală dintre SUA şi Canada, desparte statul Ontario (Canada) de statul New York (America de Nord). 

14 comentarii:

  1. Ferice de dumneavoastra, ati vayzut multe locuri minunate din lume. Cu pretuire!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc dragii mei, veti merge si voi cand mai creste fetita. Cu drag, numai bine si impliniri va doresc!

      Ștergere
  2. Minunat, frumoasa vizita! Cu drag si pretuire!

    RăspundețiȘtergere