Powered By Blogger

miercuri, 21 decembrie 2016

VIN SĂRBĂTORILE, RODICA ELENA LUPU ŞI ACTRIŢA MONICA GHIUŢĂ, "BUNICA"



Născută în frumoasa si dulcea Bucovină, tatăl său a fost diaconul Mitropoliei din Cernăuţi, iar aici, dupa razboi a fost seful compartimentului de nord de la Opera Română iar mama sa a fost o eminenta invatatoare la Şcoala Centrală din Bucureşti. Inca de cand era in clasa a X-a, voia sa faca Medicina, dar odata ce a reuşit la I.A.T.C. din Bucuresti, pe care l-a absolvit in 1964, profesorul ei George Maruta, actor la Bulandra, i-a spus:
«Sa stii ca si in actorie poti sa faci aceleasi disectii pe care le faci si la anatomie, doar ca aici faci disectii pe sentimente!» mi-a spus actriţa. 

Insumând peste 100 de roluri in teatru, film sau piese radiofonice, actrita nu a avut partituri deosebite in film , debutand in 1966 in filmul " Vremea Zapezilor ", devenind cunoscuta cu rolul de fata batrana din " Toamna Bobocilor" /1975, interpretand roluri de plan doi, in registru dramatic, dar se poate bucura de cateva premii de interpretare obtinute de-a lungul anilor: Pelicanul de Argint la al treilea Festival al Filmului romănesc de la Mamaia / pentru filmul de debut si Premiu de interpretare pe ţară / pentru rolul din Cocosul de argint.

Contrar asteptarilor, dupa, "revolutie" este deosebit de solicitata de regizorii romani de film si joaca diverse roluri secundare in filme celebre ca :"E pericoloso sporgersi ","Faimosul Paparazzo ", "Filantropica", "Logodnicii din America" si in 2009 in "Casanova, Identitate feminina", dovedind ca si dupa varsta pensionarii, talentul si seriozitatea interpretarilor ei au ramas aceleasi.


In prezent este foarte cunoscută pentru reclama. cu "Bunica" făcuta la un produs alimentar şi visează la călătorii in Italia, Franţa etc. Avem aşadar ceva comun, călătoriile după cum mi-a mărturisit actriţa Monica Ghiuţă :
"Îmi plac foarte mult călătoriile. Apreciez lucrurile mărunte, pentru că dacă nu apreciezi lucrurile acestea nu poţi inţelege lucrurile mari. Pe această idee imi calez viaţa de acum, la apusul carierei."

16 comentarii:

  1. La mulți ani doamne frumoase de poveste,
    Pentru noi sunteți veşnic încântare,
    Să aveți bucurii împlinire şi sănatate

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va imbrăţişez cu drag, tot ce va doriţi alături de cei dragi!

      Ștergere
  2. La multi ani iubite si apreciate artiste. Va doresc multe momente minunate, pline de dragostea cititorilor, dar si a publicului Cu admiratie si drag

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eşti o scumpă şi o artistă şi tu in scris şi muzică. Te imbrăţişez cu drag Pusika, tot ce iti doresti alături de cei dragi iubita mea!

      Ștergere
  3. Minunate sunteti, iar ceea ce prezentaţi este util in aceste sarbatori pe care dorim sa le petreceti in pace!

    RăspundețiȘtergere
  4. Vă mulţumim, avem nevoie de ce ne prezentaţi, cu pretuire, vă iubim!

    RăspundețiȘtergere
  5. CU ADMIRATIE! LA MULTI ANI, CCRĂCIUN FERICIT! CU STIMA!

    RăspundețiȘtergere
  6. CU ADMIRATIE SI RESPECT, VA IUBIM,, VA PRETUIM, TOATE CELE BUNE!

    RăspundețiȘtergere