joi, 22 decembrie 2016

Cele mai bune gânduri de sănătate și prosperitate din partea noastră, cu drag, RODICA ELENA LUPU, actriţa DOINA GHIŢESCU şi interpreta de muzică populară FLORICA ZAHA




Doina GHITESCU este talentata actriţă cu experienţă scenică şi priză la public care oferă momente reuşite de umor şi voie buna. Actriţa este angajată a Ansamblului Artistic Ciocarlia, care  deţine cea mai îndelungata prezenta folclorica româneasca, fiind reprezentativ atât pentru imaginea pozitivă a Ministerului  Administratiei si Internelor  – sub egida caruia functioneaza neîntrerupt, de la înfiintare – cât si a României.

Florica Zaha a invatat sa cante de la parinti primele cantece.
Cariera Floricăi Zaha a inceput la Oradea,  unde a castigat premiul intai la concursul folcloric "Mândru-i cântecu-n Bihor". Artista s-a apropiat de folclorul traditional bihorean cu dorinta de a culege atat cantecele autohtone din aceasta zona cat si portul popular.
Florica Zaha este licentiata in Drept la Universitatea din Timisoara, insa nu a profesat niciodata, ramanand dedicata cantecului popular pe care l-a invatat de la parinti.
Forica Zaha este supranumnita si "floarea Bihorului"


A consemnat Rodica Elena Lupu

12 comentarii: