Powered By Blogger

joi, 22 decembrie 2016

RODICA ELENA LUPU şi ION BESOIU la GALA CELEBRITĂŢILOR ROMÂNIA



 Actorul Ion Besoiu a absolvit Academia de Teatru si Muzică din Sibiu.
A debutat în 1950, dar consacrarea a venit abia după turnarea filmului Toate pânzele sus, în regia lui Mircea Mureșan, în care a avut ca parteneri mari actori ca Ilarion Ciobanu și Jean Constantin. Timp de 16 ani, a jucat pe scena Teatrului "Radu Stanca", din Sibiu, după care s-a mutat la București, unde a jucat la Teatrul "Lucia Sturza Bulandra" și a fost, ulterior, timp de 12 ani directorul acestui teatru.

În 2001, a fost declarat cetățean de onoare al orașului Sibiu, în care s-a născut. 
Cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani, președintele Ion Iliescu l-a decorat cu Ordinul Național „Steaua României”, în grad de cavaler, subliniind contribuția lui Besoiu la „dezvoltarea artei teatrale românești, prin prestigioasa și remarcabila sa activitate de actor, director de teatru și pedagog.”
În 2002, a primit Premiul de excelență al Cinematografiei Române.
Ion Besoiu este președinte executiv al Fundației "Sibiul Vechi. Sibiu - Hermannstadt", asociație care îi ajută pe tinerii talentați și care oferă premii etnografilor.

14 comentarii:

  1. Felicitari actorului ION BESOIU pentru interpertarea de exceptie a rolurilor create pe scena sau in filme. Felicitari Elena Rodica Lupu pentru activitate ta neobosita, alaturi de tot ce se numeste arta si artisti Cu pretuire.

    RăspundețiȘtergere
  2. Va iubim dragii nostri, cu pretuire!

    RăspundețiȘtergere
  3. Actorul si poeta, dragii nostri să ne trăiti că ne trebuiti, ne faceti fericiti urmărindu-vă, tot ce ne dăruiţi ne incântă!

    RăspundețiȘtergere
  4. LA MULTI ANI, SARBATORI MINUNATE! CU STIMA!

    RăspundețiȘtergere
  5. SUNTETI MINUNATI! VA IUBIM,, VA PRETUIM, TOATE CELE BUNE!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cu pretuire, cu admiratie, cu stima!

    RăspundețiȘtergere