Powered By Blogger

joi, 10 noiembrie 2016

RODICA ELENA LUPU - STATUIA LIBERTĂŢII - NEW YORK - INSULA LIBERTY ISLAND -AUGUST 2016



Statuia Libertăţii este situată pe Insula Liberty Island, la sud-est de Manhattan, la gura de vărsare a fluviului Hudson în oceanul Atlantic.



Statuia Libertăţii este un simbol de bun venit pentru toată lumea: americanii care se întorc în țară, vizitatori și imigranți.
Ea are un înveliș de cupru care acoperă un schelet de fier. Monumentul are o greutate de 225 tone, culoarea statuii prin oxidarea cuprului a devenit verde. Soclul are o formă de stea fiind construit din piatră. 
Statuia reprezinta zeita Libertăţii care stă cu un picior pe lanţul rupt al scalviei. Ea ţine în mâna stângă o tablă cu inscripţia "JULY IV MDCCLXXVI" (4 iulie 1776) data declarării independenţei S.U.A. iar în dreapta are o făclie cu flacăra aurită. 
Piedestalul s-a construit de partea americană, in timp ce Franţa a realizat statuia, a transportat-o şi a montat-o pe pământ american. 
Cei 354 de trepte in spirală sunt până în coroana statuii împodobită cu șapte fascicole de lumină și 25 de ferestre care reprezintă 25 de pietre preţioase de pe Pământ. Cele şapte raze reprezintă şapte mari şi cele şapte continente, Africa, America de Nord, America de Sud, Asia, Europa, Oceania şi Antarctica. 



Statuia este acoperită de un drapel.  Are o înălțime fără soclu de 46,5 m (92, 99 m cu tot cu soclu). Cu soclu, culminează la 93 m.  Pe scara cu 354 de trepte se poate urca, însă, după atentatele de la 11 septembrie 2001, vizitarea ei la interior este interzisă.

a consemnat Rodica Elena Lupu

16 comentarii:

  1. Sunteti minunata, va imbratisam cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vacante minunate! Cu pretuire, cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu admiratie, cu pretuire, va multumim!

    RăspundețiȘtergere