Powered By Blogger

miercuri, 9 noiembrie 2016

RODICA ELENA LUPU - Etajul 102 - S.U.A., Empire State Building New York - august 2016


Chiar dacă nu mai este de multă vreme cea mai înaltă clădire din S.U.A., Empire State Building rămâne unul dintre simbolurile orașului. Somptuoasă, impunătoare, impresionantă, iluminată variat și vizibilă din aproape orice punct al New York-ului, Empire State Building atrage în fiecare an 3,8 milioane de vizitatori.
Puntea de observație de la etajul 86 al Empire State Building este unul dintre cele mai romantice locuri din New York City. Pentru că de aici se deschide o panoramă uluitoare asupra orașului – motiv pentru care ai nevoie de o zi sau noapte senină, ca să admiri Manhattan-ul, Hudson River și East River în toată splendoarea lor. O vizită pe timp de noapte este, de asemenea, obligatorie, ca să simți, de deasupra, pulsul orașului care nu doarme niciodată. De acolo, de sus, simți freamătul metropolei, îi auzi bătăile inimii, îi percepi respirația. Recunoști, ca pe o hartă pe care o ții în palmă, principalele bulevarde, clădiri sau parcuri. Clădirile Chrysler, Flatiron sau MetLife par niște machete, iar Central Park apare ca un tablou verde, dreptunghiular, așezat în mijlocul Manhattan-ului. Tot de acolo se văd minunatele poduri de peste East River.
Empire State Building a fost construită între 1929 și 1931 și, până în 1972, a fost cea mai înaltă clădire din lume. Înălțimea construcției este de 381 m, iar cea totală, incluzând antena, este de 443,2 m. Este a 15-a clădire din lume ca înălțime, pe primul loc fiind situată Burj Khalifa, din Dubai, care ajunge la 829,84 m.
Construită în stil Art Deco, Empire State Building are 102 etaje. La etajul 86 se află The Main Deck (puntea de observație), de unde se deschide o panoramă de 360 de grade asupra Manhattan-ului. 

14 comentarii:

  1. Cred ca ati avut in fata o priveliste minunata! Cu drag va urmarim postarile!

    RăspundețiȘtergere
  2. Etajul 102!? Va multumim pentru postari. Cu pretuire, cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu respect, urmarim tot ce postati! Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce inaltime! Bravo, minunata vacanţă!

    RăspundețiȘtergere