marți, 11 iulie 2017

MÂINE, 12 IULIE, LUCKY IMPLINEŞTE 82 DE ANI - SĂNĂTATE ŞI NUMAI BUCURII, LA MULŢI ANI DRAGA MEA LUCKY MARINESCU!In anul 1940 se stabilete cu familia la Cluj si incepe studiile la Liceul Sfanta Tereza.
A urmat cursurile Conservatorului „Gheorghe Dima”, dupa care a lucrat la Teatrul de Opereta, si mai apoi la Teatrul „Constantin Tanase” din Bucuresti.
Prima melodie interpretata a fost "5 minute", text Lucky Marinescu dupa o melodie ruseasca.
Este angajata la Teatrul „Savoy” din Bucureti, in anul 1954 şi işi face debutul in spectacolul „Magazinul de stat”, cu N. Stroe şi Zizi Şerban. Participa la toate premierele teatrului alaturi de N. Stroe, Mircea Crisan, Zizi Serban, Ovid Teodorescu, Nicolae Nitescu, Luigi Ionescu, Dorina Draghici, s.a.
Intre anii 1972 si 1973, Lucky Marinescu face parte din echipa artistica a Teatrului „Ion Vasilescu” din Bucuresti cu care face turnee in tarile Europei.
A cantat pe scena Olympia din Paris si la Teatrul de Revista Bobino, Montparnasse, Paris. Piesa „Replici” compusa de Laurentiu Profeta pe care o canta in duet cu Cornel Constantiniu, devine hit national.
Piesa "Ce-ţi doresc eu tie dulce Românie" devine de asemenea hit national.
2007-2010 am realizat împreună multe emisiuni, eu prezentam:CARTE FRUMOASĂ CINSTE CUI TE-A SCRIS!


Am scris şi am editat cu plăcere cartea despre viaţa artistei Lucky Marinescu în anul 2009, Editura ANAMAROL, Bucureşti.
 

 

6 comentarii: