joi, 13 iulie 2017

Iubesc limba română şi scriitorii - Un an de la prima întâlnire cu Ion BRAD - Dragoş-Andrei StoicanÎn urmă cu un an, a fost prima dată când l-am luat cu mine pe nepotul meu, era curios, dorea să îl cunoască pe poetul, pe domnul ambasador Ion Brad.
Impresia făcută, a fost deosebită,  după ce mai bine de două ore Ion Brad i-a povestit de când a început să scrie încă de la 7 ani, unde a publicat prina dată, unde a copilărit şi multe, multe întâmplări din viaţa sa.
La şcoală, când învăţătoarea le-a cerut să scrie o scurtă compunere despre vacanţa de vară - Dragoş fiind în clasa a treia - subiectul ales de el a fost scurt:
n vacanţa de vară am fost cu Lolo în vizită la un mare poet. Acesta este Ion Brad. Iubesc limba română şi ţara în care m-am născut. Iubesc scriitorii."
Impresionată, învăţătoarea l-a întrebat:
-Cine este Lolo?
-Lolo este bunica mea, a răspuns Dragoş încântat că toţi colegii erau şi ei curioşi să audă cine este Lolo. Şi ea scrie şi îmi place că şi ea este poet, a completat mândru.
-Bravo Dragoş, ai scris o compunere minunată! Ai cunoscut un mare scriitor, reprezentant de seamă al literaturii române! 

Din volumul de proză scurtă în curs de apariţie,
de Rodica Elena Lupu

14 comentarii: