Powered By Blogger

sâmbătă, 13 septembrie 2014

RODICA ELENA LUPU - COSTA BLANCA


 În frumuseţea florilor se-mbină,
 Candoarea razelor de soare...

 In Spania soarele străluceşte mereu, Alicante are 350 de zile însorite pe an, Mediterana este una dintre cele mai mari, iar oamenii... Latini din cap până-n picioare şi cu cât mai la sud, cu atât mai latini, cred că cea mai bună definiţie care li se poate da e că aplică cu multă sârguinţa zicala ”Carpe Diem. Pentru că e imposibil să vezi un spaniol încruntat, nu există problemă fără soluţie, mîine e altă zi... Spaniolii sunt foarte veseli; dacă există o molimă de care omul nu se fereşte aici, aceasta este molima veseliei.
Spania, reprezintă tărâmul unde creşteau merele de aur ale lui Hercule şi de asemenea tărâmul care era considerat Raiul pe Pământ de arabi iar pentru scriitorul Ernest Hemingway Spania era o arenă in care istoria se situa la granită intre faptele eroice şi tragedia, când toreadorii sfidau moartea.
Din toate timpurile, Spania a rămas in ochii necunoscătorilor o ţară presărată cu mistere.
Frumuseţea unică si aşezarea sa geografică privilegiată, intre Europa şi Africa, au făcut din această ţară, incă din antichitate o răscruce, un punct de intâlnire intre est şi vest. Diversitatea culturală, amestecul de civilizaţii care şi-au găsit aici un loc ideal, au lăsat in urma lor o cultură originală unică, un experiment admirabil.
Spania, atât de des cucerită, dar in final o cuceritoare, a reuşit să-şi adune dispersatele vestigii, intr-o tară modernă, ai cărei locuitori, mândri de trecutul lor, s-au decis să accepte şi provocările viitorului. Spania este o ţara variată şi foarte diferită: Nordul umed şi verde; Centrul şes, rar populat; Coasta Mediteraneeană fertilă şi strălucitoare; Sudul (Andalusia) cel mai renumit, uscat şi fierbinte, luminos ca vopseaua albă cu care sunt pictate casele; cele două arhipelaguri, Baleare şi Canare, ca două surori dar destul de diferite. In comparaţie cu oraşele istorice din Spania ca Toledo, Salamanca, Sevilla, Granada, Madridul este mai puţin spectaculos, dar monarhii au reuşit să formeze in timp o impresionantă colecţie de artă care constituie baza muzeului Prado şi principala atracţie turistică.
Astfel i s-a asigurat Madridului un loc privilegiat in circuitul cultural European, statutul de oraş al artei pe care-l merită cu prisosinţă capitala Spaniei.


23 de comentarii:

  1. Frumoasa fotografie frumos ati scris! Va multumim!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tot ce spui de Spania e adevarat....dar tu arati mai bine decat Spania!!!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc cara pentru compliment! Si tu arati mai bine decat Italia! NUMAI BINE!

      Ștergere
  3. Ce frumos este sa calatoresti! Sunteti minunata, felicitari sincere din partea noastra!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru faptul ca viyitati blogul meu si pentru comentariile dumneavoastra.Cu drag si aleasa pretuire stimata doamna prif. Ileana Radu!

      Ștergere
  4. Am citit cartile dumneavoastra VACANTE, VACANTE... DRUMURI PRINTRE AMINTIRI, minunat scrieti! Cu drag si aleasa pretuire!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma bucur ca ai inceput sa postezi si poze din calatoriile tale Rodica. Ganduri bune, cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  6. Minunata este imaginea cu dumneavoastra si fragmentul adaugat in postare, va multumim! Cu tot respectul nostru!

    RăspundețiȘtergere
  7. ESTE MINUNAT TOTUL!
    VA URMARIM CU DRAG!
    TOATE CELE BUNE, CU PRETUIRE!

    RăspundețiȘtergere
  8. Închizând ochii după lecturarea frumoasei povesti despre un loc mirific, ne lăsam purtați cu pașii sufletului pe un tărâm pavat cu litere de vis si notele de basm ale călătoriei, poarta lumii este mereu deschisa celor ce au curajul si dorința de a descoperi ceea ce se afla dincolo de ceea ce cu privirile putem cuprinde! Se poate lectura cu ușurință fericirea si sentimentul plăcut pe care le-ati avut in aceasta vacanta de poveste, chipul dumneavoastră dezvăluie oaza de frumos ce se adăpostește la umbra ființei speciale pe care o reprezentați pentru noi! La cat mai multe călătorii si amintiri de poveste! Va îmbrățișez din suflet!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te exprimi minunat si in proza si in poezie! Multumesc Isabela, iti doresc din inima sa vezi tot ce am vazut eu in calatoruiile mele si de ce nu si mai mult!

      Ștergere
  9. Doua frumuseti, tu si Costa Blanca, dragi salutari din partea noastra!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ati fost si la corida? Frumoasa este Spania!
    Vacante placute va dorim!

    RăspundețiȘtergere
  11. Spania... pe malul Mediteranei... Sunteti deosebita, ati vazut si ati scris despre numeroasele tari vizitate. Va multumim ca impartasiti cu noi aceste bucurii!

    RăspundețiȘtergere