Powered By Blogger

marți, 23 septembrie 2014

RODICA ELENA LUPU - BARAJUL HOOVER S.U.A.


Chiar dacă din cauza curentului coafura nu e cum îţi doreşti merită să vezi acest baraj.


Barajul Hoover (conform originalului Hoover Dam), cunoscut anterior sub numele deBoulder Dam, este un baraj gravitațional în arc realizat din beton armat închizând delileul Black Canyon al fluviului Colorado River, la granița dintre statele Arizona și Nevada ale Statelor Unite ale Americii.
Construcția barajului Boulder, numit ulterior în mod controversat barajul Hoover după cel de-al 31-lea președinte american Herbert Hoover, a început în anul 1931 și a durat 5 ani, până în anul 1936, în timpul perioadei cunoscută ca Marea depresiune economică. Construcția barajalui a fost rezultatul unui masiv efort federal și local și a costat viața a peste o sută de oameni.
Având o lungime de 379 metri și o înălțime de 221 metri, barajul Hoover a fost timp de 22 de ani cel mai înalt baraj din lume. Pe marginea sa superioară există o șosea cu o lățime 5 m, care unește Arizona și Nevada, respectiv cele două coaste ale oceanelorAtlantic și Pacific, între San Francisco și New York. În regiunea cea mai uscată și cu clima cea mai toridă din Statele Unite ale Americii, din nordul deșertului Sonora și sudul deșertului Mojave, barajul Hoover asigură apa pentru milioane de oameni. Construcția barajului a dus la formarea lacului de acumulare Mead, care este unul dintre cele mai mari lacuri artificiale din lume.



16 comentarii:

  1. Coafura se reface asa ceva vezi o data in viata! Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  2. O descriere minunata al barajului Hoover Dam.
    Ma bucur pentru dumneavostra.
    Seara placuta va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesant, cu drag si pretuire!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte interesanta este aceasta realizare a omului! Va multumim, o fotografie deosebita!

    RăspundețiȘtergere
  5. Impresionata lucrare! Ati vazut ceva minunat!

    RăspundețiȘtergere
  6. Frumoasa vacanta dumneavoastra, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred ca este ceva deosebit, o constructie magnifica!

    RăspundețiȘtergere