Powered By Blogger

sâmbătă, 10 noiembrie 2018

VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT, vol. 17, editor Rodica Elena Lupu




Există un grup de scriitori care se cred cei mai cei…, care au format un tip de castă, considerâdu-se privilegiaţii unei literaturi dominante. Aceştia ţin cu dinţii de celebritatea obţinută şi nu de puţine ori sunt stăpâniţi de vanitate oarbă. Ei au impus o tablă de valori strictă şi admit numai nume sonore. Celor care nu se inscriu in canoanele impuse de ei le trântesc în faţă munţi de neîncredere, prăpăstii de nepăsare, încrâncenată împotrivire, îi consideră nonvaloare, impostori, îi privesc cu arogantă, cu rea-voinţă. Pleznind de infatuare, ei au uitat că aceste canoane pe care le impun ca infailibile nu sunt acceptate de multi cititori, sau faptul  că peste un timp pot fi complet devalorizate. Acest sentiment al dominării, vechi de când pământul, trebuie să fie ca o sete oarbă.
În zilele noastre nu există un curent literar. Se scrie şi de citeşte dupa gustul fiecăruia.
Consider că  rândurile semnate de scriitorii prezenţi în  în volumul 17, al antologiei de proză „Verba volant, scripta manent” vă vor încânta.
Da, „Verba volant, scripta manent”, da, vorbele zboară, scrisul rămâne!

A consemnat, editor, tehnoredactare, coperta, Rodica Elena Lupu

6 comentarii:

  1. Admirație şi prețuire scriitorului, omului care ține la cultura românească şi la valoarea celor scrise şi editate.
    Putini oameni sunt cei care cu adevarat tin la valoare, care promoveaza pe alți scriitori cu talent fără invidie, răutăti.
    Cinste dumneavoastră doamna Rodica Elena Lupu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca intotdeauna, ai pus degetul pe rana! Nu multi au curajul sa spuna lucrurilor pe nume.

    RăspundețiȘtergere