Powered By Blogger

vineri, 9 iunie 2017

CE-ŢI DORESC EU ŢIE, DULCE ROMÂNIE - un regal - Salonul Naţional "Mihai Eminescu" - Palatul Parlamentului, 8 Iunie 2017



Universalitatea operei lui Mihai Eminescu a fost recunoscută şi de UNESCO, poemul Luceafărul a întrat în Guiness Book of Records, iar numele poetului a fost atribuit unui crater de pe Marte şi chiar unei mici planete.
Volumul de poezii SCRISORI a fost realizat în ediție bibliofilă, un număr de 100 de exemplare, „Hors Commerce“, numerotate de la 001-100, purtând semnătura scriitoarei Rodica Elena LUPU, managerul Editurii ANAMAROL, Bucureşti au fost donate prietenilor şi bibliofililor în cadrul evenimentului cultural dedicat poetului nepereche. 
Totodată Editura ANAMAROL a participat la organizarea  Salonului Naţional "Mihai Eminescu" împreună cu preşedintele GCMI-ME consilierul Mihai Costin de la Camera Deputaţilor - Parlamentul României.

Rodica Elena Lupu
editor, scriitor

Bucureşti, 8 iunie 2017


"Deşi este născut iarna, zilele de cincisprezece ianuarie ale fiecărui an se încălzesc sub respiraţia geniului său, apoi vara, când a murit, zilele de 15 iunie devin pline de răcoarea tinereţii sale. De dincolo de calendar, anotimpuri şi vârste, Eminescu este steaua noastră solară. Sub aburul versurilor eminesciene, totul arată mai nobil, mai sincer şi mai frumos; îl caută poeţii şi îl iubesc îndrăgostiţii de pretutindeni, natura freamătă „la mijloc de codru des” sau pe „lacul codrilor albastru” şi se limpezesc aştrii şi „scapără”, copiii se copilăresc şi bătrânii se înţelepţesc."

Fragment din "Romînie, plai de dor..."
de Rodica Elena LUPU
Editura ANAMAROL, 2004


14 comentarii:

  1. Tot ce realizati este minunat, cu respect, multumiri!

    RăspundețiȘtergere
  2. Respect, admirație pentru munca depusă la promovarea, cunoaşterea culturii şi limbii române

    RăspundețiȘtergere
  3. Un eveniment deosebit, felicitari dragii nostri!

    RăspundețiȘtergere
  4. Merita aceste evenimente pe care am urmarit, le organizati si ne bucuram ca Eminescu al nostru nu este uitat. Totul este impresionant!FELICITARI!

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitari! Eminescu merita ceea ce faceti!

    RăspundețiȘtergere