Powered By Blogger

miercuri, 5 octombrie 2016

Nou la Editura ANAMAROL - SCRIPTA MANENT volumul 9 - Editor / Tehnoredactare RODICA ELENA LUPU, coperta GEORGE ROCA



Editor/tehnoredactare RODICA ELENA LUPU
Coperta GEORGE ROCA
............................................................................
Croiala scrisului nu se face de la prima tăiere cu foarfeca, ci după multe măsurători. Madame de Stael nota într-o scrisoare către fiica sa: “Am scris lung, pentru că n-am avut timp să scriu scurt”.
Se scrie proză scurtă şi pentru faptul că s-a simţit că aşa evoluează literatura în zilele noastre. Trăim cu toţii o stare de nestăvilită urgenţă. Oamenii nu mai au timp pentru lecturile desfăşurate pe mai multe sute de pagini, cu multe personaje şi cu acţiuni complexe. Astăzi se scrie mai mult proză scurtă în care se îmbină jurnalismul apt să surprindă instantaneele vieţii, cu realismul întâmplărilor care pun în evidenţă aspecte ale vieţii cotidiene, cu oameni din preajma scriitorului care devin personaje sau martori discreţi. Cititorii sunt mai interesaţi să vadă felul cum au soluţionat alţii problemele vieţii în care trăim.
Auzim adesea că astăzi nu se mai citeşte ca în trecut. Cu toate acestea, am convingerea că totuși se citeşte şi nici tineretul nu s-a îndepărtat mai mult ca în trecut, decât că au apărut coordonate noi ale scrisului. Cartea acum se prezintă şi într-o formă nouă, pe internet. Mulţi tineri preferă lectura pe internet, dar tot lectură se numeşte. Indiferent de forma în care se prezintă ea, cei care au deschidere spre cultură nu vor renunţa niciodată la scânteierile de suflet pe care ni le dăruisște lectura.
Scrierile literare, împreună cu celelalte arte, fac parte din structura omenescului din noi.

Rodica Elena Lupu
Director Editura ANAMAROL, 2016 

12 comentarii:

  1. Felicitari, Antologiile reunesc un numar mare de poeti, sunt pretioase!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu drag va urmarim, felicitari pentru tot ce editati! Felicitam si scriitorii care fac parte din antologie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Aveti dreptate doamna editoare: Scrierile literare, împreună cu celelalte arte, fac parte din structura omenescului din noi.Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  4. CU pretuire doamna Rodica! O activitate culturala minunata!

    RăspundețiȘtergere
  5. Va multumim, postari deosebite din munca dvs de editare!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumim editurii Amarol si dumneavoastră pentru cartile editate.Ele au valoare culturală si sunt apreciate de oamenii cu sete de literatură

    .

    RăspundețiȘtergere