Powered By Blogger

luni, 25 iulie 2016

GLASUL ROŢILOR DE TREN... fragment din VACANŢE, VACANŢE... de Rodica Elena LUPU



 Calea ferată.... Un miracol controversat la apariţia sa, la începutul secolului 19, dar care s-a impus treptat în toate ţările lumii, devenind în scurt timp cel mai important mijloc de transport terestru, chiar dacă, într-o perioadă se vorbea despre o concurenţă la acest „titlu”.
Nu de puţine ori, ne întrebăm de ce preferă oamenii să călătorească cu trenul în pofida numărului sporit de autoturisme proprii sau altor mijloace de transport în comun, cum ar fi cele auto, aero sau naval. Sau, de ce agenţii economici aleg tot „drumul de fier”?
Dar, dincolo de opţiunile publicului călător, există cu siguranţă o motivaţie obiectivă a faptului că transportului feroviar i se acordă, în continuare o pondere importantă – chiar din ce în ce mai importantă, după previziunile organismelor europene – şi în acest nou secol al „erei atomice”.

Şi, nu în ultimul rând, evaluările efectuate la nivel internaţional arată că transportul pe calea ferată nu este numai unul dintre cele mai sigure şi cu cele mai mici influenţe asupra mediului înconjurător, dar va deveni în curând cel mai fiabil şi, poate cel mai ieftin.
(...)
Sunt în tren. Trenul pleacă şi eu voi merge cu el. Glasul roţilor de tren se pierde în noapte. Şi poate că ne vom întâlni o dată la răscrucea celor patru puncte cardinale. Poate!...Vacanţe, Vacanţe... 

Vacanţe, Vacanţe...Drumuri printre amintiri...
de Rodica Elena LUPU
Editura Curtea Veche, Bucureşti

17 comentarii:

  1. Absolut minunat, ne purtati impreuna cu dumneavoastra prin povesti de timp si ne bucurati de fiecare data, va multumim dincolo de cuvinte! Cu pretuire si admiratie, va imbratisez! Seara linistita!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ne-ati daruit cu autograf aceasta carte la lansarea care a avut loc la Libraria Universitatii din Cluj. Este minunata! Cu pretuire, cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. Aveti dreptate, ganduri bune, cu aleasa pretuire!

    RăspundețiȘtergere
  4. Minunat ati scris! "Glasul rotilor de tren se pierde in noapte..." Sincere felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  5. Aveti dreptate, noi folosim des acest mijloc de transport. Cu pretuire!

    RăspundețiȘtergere
  6. Aveti dreptate! Eu nu as urca in avion pentru nimic in lume. Cu pretuire stimata doamna!

    RăspundețiȘtergere
  7. Suntem intrutotul de acord cu dumneavoastra. Cu pretuire!

    RăspundețiȘtergere