Powered By Blogger

marți, 5 iulie 2016

NOU LA EDITURA ANAMAROL - editor / coperta RODICA ELENA LUPU - ELENA BUICĂ, O AMBASADOARE A SUFLETULUI ROMÂNESC de CEZARINA ADAMESCU

Confluenţe Literare : ELENA BUICĂ, O AMBASADOARE A SUFLETULUI ROMÂNESC de CEZARINA ADAMESCU - Editura ANAMAROL, Bucureşti, 2016: ELENA BUICĂ, O AMBASADOARE A SUFLETULUI ROMÂNESC de CEZARINA ADAMESCU - Editura ANAMAROL, Bucureşti, 2016



Editor / Tehnoredactare RODICA ELENA LUPU
 Coperta RODICA ELENA LUPU
..............................
Este îndeobşte cunoscut că scriitorul se confundă într-un grad foarte înalt cu opera sa.
Pentru ca personalitatea lui să fie distinctă, trebuie avute în vedere, pe lângă dimensiunea fizică şi cea socială, dimensiunea etico-morală şi spirituală, dar şi cea calitativă, în care Iubirea se află pe treapta cea mai înaltă.
Dacă una dintre ele nu este îndeajuns reprezentată, omul nu este întreg. Îi lipseşte mereu ceva şi va fi veşnic nemulţumit.
De aceea, omul trebuie să aibă ca ţintă principală şi ţel final, desăvârşirea personalităţii lui, în toate aspectele vieţii.
La Elena Buică, toate aceste dimensiuni îşi găsesc expresia fericită în imaginea unui chip blând, a unei voci calde, a unui suflet cât se poate de încăpător şi a unei conştiinţe demne de un român autentic.
 Hotărârea de a-i oferi o proprie oglindă în care să-şi reflecte, nu numai trăsăturile fizice, nu numai gesturile, dar şi armăturile sinelui izvodite în opera sa, de o sinceritate absolută şi de o înaltă ţinută artistică, am luat-o împreună. Ea va depune mărturie pentru omul Elena Buică, acum şi aici, acolo şi dincolo.

Cezarina ADAMESCU

12 comentarii: