miercuri, 11 aprilie 2018

Aici, atunci, rățuștele l-au inspirat... Acum, da, totul este amenajat, dar rățuște am văzut... Vă amintiți? Răţuşca cea urâtă de Hans Christian Andersen?


Poveste pentru copii de Hans Christian Andersen despre suferinţele unei răţuşte necăjite în copilărie de cei din jur, dar care cu timpul - devine o graţioasă. ...


Fragment din poveste ...Iarna era tot mai grea. Rățușca trebuia să înoate toată vremea încolo şi încoace, ca să nu lase apa să îngheţe cu totul; noaptea însă copca în care stătea ea se făcuse tot mai îngustă; era ger şi gheaţa pe lac trosnea. Răţuşca trebuia să dea mereu din picioare ca să nu îngheţe apa, dar, de la o vreme, a ostenit, nu s-a mai putut mişca şi a prins-o gheaţa.

Dimineaţa a trecut pe acolo un ţăran şi a văzut-o. Ţăranul a dat cu piciorul în gheaţă şi a sfărâmat-o, a luat răţuşca şi a dus-o acasă la nevastă-sa. Răţuşca şi-a revenit în fire...


12 comentarii:

 1. Olá, Boa tarde, Coitado do patinho feio que tanto lutou para não congelar na agua gelada, acabou com um bruto pontapé do camponês, é uma historia triste, do patinho feio que só queria viver.
  Continuação de feliz semana,
  AG

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Obrigado. Olá, Bom dia, ele está lutando pela vida.
   Tudo de bom.

   Ștergere
 2. Imi amintesc povestea, i/am spus/o si Mariei! Frumoase sunt basmele lui Hosi!

  RăspundețiȘtergere
 3. Ratusca ce urata, da, ne amintim cu drag!

  RăspundețiȘtergere
 4. Da, in 1996 am fost toti aici, dar erau 4 ratuste, stii? Cu drag!

  RăspundețiȘtergere
 5. Basmele lui Andersen au incantat atatea generatii...Cu drag!

  RăspundețiȘtergere
 6. Basmele lui au bucurat copiii. Cu drag, pretuire pentru tot ce ne daruiti, va multumim!

  RăspundețiȘtergere