Powered By Blogger

vineri, 1 septembrie 2017

LA MORMÂNTUL PĂRINTELUI ARSENIE BOCA - PRISLOP - RODICA ELENA LUPU - 28 AUGUST 2017

  
Rodica Elena Lupu - Prislop - mormântul Pr. Arsenie Boca
  
Mormântul Pr. Arsenie Boca - Rodica Elena  şi Ana Maria
  
Rodica Elena, Ana-Maria, Simina Damian la mormântul Pr. Arsenie Boca
   

   
Ileana si Ana-Maria la Prislop

Rodica Elena Lupu, Ana-Maria Stoican, Ileana Lavinia Popa - Prislop 28 august 2017



Sfânta Mănăstire Prislop se află la 13 km de oraşul Haţeg şi la 16 km de municipiul Hunedoara. Este amplasată într-o zonă pitorească, la altitudinea de 580 m, într-o poieniţă străjuită de culmile domoale ale Munţilor Poiana Ruscă. Prin curtea mănăstirii trece pârâul Silvaş (Slivuţ), afluent de stânga al Streiului, care străbate şi satele aflate mai jos de mănăstire.
Mormântul părintelui Arsenie Boca se află în cimitirul Mănăstirii Prislop, la mică distanţă de peştera Sfantului Ioan de la Prislop. La mormânt, liniştea cuprinde toate. Lumea este foarte multă dar nu vorbeşte. Fiecare parca incearcă să simtă şi să auda ceva din duhul părintelui Arsenie, mare duhovnic, purtător de mari daruri duhovniceşti. Oare cine nu a auzit despre minunatele cuvinte ale parintelui, despre minunile săvârşite la mormântul său, ori despre viaţa lui duhovnicească?!
http://www.crestinortodox.ro/religie/mormantul-parintelui-arsenie-boca-prislop-137311.html
Mormântul Părintelui Arsenie Boca este loc de pelerinaj pentru mii de credincioşi. La mormântul celui numit "Sfântul Ardealului", cu ocazia parastasului de 22 de ani, s-au adunat zeci de mii de pelerini.
Părintele Arsenie Boca a vorbit despre sfarsitul lumii, sfarsitul lumii nu va fi aşa cum gândim noi că va muri toată lumea odată. Ci va muri pe rând. Intr-o parte de lume vor fi războaie, in altă parte cutremure, in alta inecări, vor fi accidente peste accidente, vor fi boli necunoscute şi fără de leac. Toate acestea le putem vedea in zilele noastre. Toate acestea, pe care le vedem acum, le-a proorocit Părintele Arsenie prin anii 1945-1946 ca să ne întoarcem la credinţă că sfârşitul nu-i departe. Părintele Arsenie a citit din Biblie de la Apocalipsa că se va ridica de la Răsărit un popor fără cruce, va bântui casele oamenilor, le va dărâma, le va nimici, se va călca om pe om, se va mânca carne de om şi se va bea sânge de om. Cine va rămâne din războiul acesta va fi ales ca grâul din pleavă. Pleava zboară, iar grâul rămâne. Se va alege cine va rămâne. Părintele a specificat: “Nu vă spun de la mine. Aşa scrie în carte, în Biblie”.
A consemnat Rodica Elena Lupu, Prislop, 28 august 2017

14 comentarii:

  1. Sa fiti binecuvantata! Un loc plin de rugaciune, bine ca ati reusit sa ajungeti aici.

    RăspundețiȘtergere
  2. Vrem sa ajungem si noi aici. Va multumim, Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere