Powered By Blogger

marți, 19 septembrie 2017

Antologie de proză ANAMAROL, editor, coordonator Rodica Elena Lupu



 coperta, prefaţa Rodica Elena Lupu

"La inceput a fost cuvantul". Arta cuvântului, literatura, poate fi considerată una dintre minunile lumii.

Şi cine iubeşte literatura, desigur că iubeşte şi pe creatorii ei, pe scriitorii care sunt flacări vii care ard pentru semenii lor cu flac[ra de sine. Ei pot face lumină în lume.

Scriitorii cu har pot să transfere bătăile inimii lor în pieptul cititorilor. Ei cotrobăie prin labirinturile timpului în care zace însăşi veşnicia, acolo unde se păstrează întâmplările vieţii apuse, acolo unde au sălaşul semnele durabile şi statornice ale istoriei.

Vorbind despre scriitori şi arta de a da viaţă cuvântului, îmi vin în minte cuvintele lui Tudor Arghezi: "Fiecare scriitor este un constructor de cuvinte, de catapitesme de cuvinte, de turle şi de sarcofagii de cuvinte. Cuvântul construit poate să aibă gust şi mireasmă; poate oglindi în interiorul lui profunzimi imense pe-o singură latură construită; el dă impresii de pipăit aspru sau catifelat, după cum sapă-n lespezi sau se strecoară prin frunze".

Amintirile iau uneori forma unor obiecte, intrând în ele ca o mireasmă, ca o culoare, ca un sunet, și-ți dau sentimentul ieșirii din timp ori, mai exact, al întoarcerii – atunci când le privești – într-un timp care îți aparține pentru totdeauna.

Impresie reconfirmată după parcurgerea celor peste două sute de pagini din antologia de proză Verba volant, scripta manent, volumul 8 a Editurii ANAMAROL.

Bucureşti, 2017

13 comentarii:

  1. Felicitiari distinsa doamna Rodica pentru tot ce daruiti iubitorilor de cuvinte!

    Frumose si inaltatoare "cuvintele lui Tudor Arghezi: "Fiecare scriitor este un constructor de cuvinte, de catapitesme de cuvinte, de turle şi de sarcofagii de cuvinte. Cuvântul construit poate să aibă gust şi mireasmă; poate oglindi în interiorul lui profunzimi imense pe-o singură latură construită; el dă impresii de pipăit aspru sau catifelat, după cum sapă-n lespezi sau se strecoară prin frunze".
    Respect si pretuire pentru daruirea si munca d-voastra !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Mira, draga mea, pentru trecere si cuvinte. Cu admiratie, cu pretuire!

      Ștergere
  2. Cu respect stimata doamna! Minunat, tot ce realizati ne incanta!

    RăspundețiȘtergere