Powered By Blogger

miercuri, 11 ianuarie 2017

RODICA ELENA LUPU, manager/editor POEZII PATRIOTICE de MIHAI EMINESCU - Editura ANAMAROL, 2017 - lansarea carţii la Palatul Parlamentului



Manifestare culturală dedicată Luceafărului poeziei româneşti, organizată de domnul consilier al Camerei Deputaţilor Mihai Costin. Prezenţi la manifestare au fost preşedintele Institutului Cultural român Radu Boroianu, Sorin Popescu preşedinte de secţie al Consiliului Legislativ, artiştii Paul Surugiu-Fuego, Doina Ghiţescu, Claudia Motea, Manuela Golescu, poeta Doina Bârcă, alţi scriitori, admiratori ai poetului Mihai Eminescu.



Mihai Eminescu este: „Omul deplin al culturii Române… o conştiinţă de cultură deschisă către tot”, scria Constantin Noica.
 Ar fi meritat un Nobel pentru literatură, dar acest premiu nu se acordă postum”, afirma academicianul Eugen Simion, fostul preşedinte al Academiei Române, care a militat şi a reuşit, cu sprijinul Academiei, ca ziua de 15 ianuarie să devină Ziua Culturii Naţionale.
Parlamentul a aprobat legea în anul 2010, iar în expunerea de motive a iniţiatorilor legii se arată:
''Ziua Culturii Naționale va fi, în viziunea noastră, o zi în care nu numai celebrăm un mare creator, dar și o zi de reflecție asupra culturii române, în genere, și a proiectelor culturale de interes național”. 

A consemnat Rodica Elena Lupu
manager Editura ANAMAROL
11 ianuarie 2017

28 de comentarii:

  1. Felicitari si mult succes in continuare stimata doamna!! Sunteti un om deosebit, un om care apreciati arta si valorile ei!!! Felicitari!! <3 :* :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari stimata doamna pentru tot ceea ce faceti!❤❤❤

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu toata admiratia si pretuirea noastra!

    RăspundețiȘtergere
  4. O manifestare pe masura valorii marelui nostru Mihai Eminescu cu oameni frumosi si valorosi celebrandu-l pe "Luceafarul"poeziei romanesti...Felicitari, Rodica, pentru tot cee ce faci!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Solemnitatea evenimentului aniversar, susținut în Parlamentul României, conferă valoarea supremă „Luceafărului poeziei românești" și înalță spiritul literaturii române pe cele mai înalte culmi ale demnității culturale de Ziua Culturii Naționale, sărbătorită în 15 ianuarie, ziua nașterii lui Mihai Eminescu.
    Lansarea volumului „POEZII PATRIOTICE de Mihai Eminescu", publicat de editorul și poetul Rodica Elena Lupu, care a deschis evenimentul aniversar, rămâne o dovadă incontestabilă a valorizării culturii române și a dragostei pentru scriitorii români.
    Felicitări, stomată doamnă a culturii române, Rodica Elena Lupu!
    Am fost onorată să particip la eveniment!

    RăspundețiȘtergere