Powered By Blogger

joi, 12 ianuarie 2017

Aniversarea geniului național, Mihai Eminescu - Palatul Parlamentului - a consemnat Sergiu Găbureac







Aniversarea geniului național, Mihai Eminescu, s-a petrecut într-o atmosferă de iarnă adevărată. Însuși managerul proiectului, Mihai Costin, avea temeri asupra prezenței fanilor eminescieni. Ca de obicei, de parcă afară erau grade plus, scaunele au fost insuficiente. Au lipsit, din nefericire, dragii noștri oaspeți de la distanță. Starea timpului nu le-a îngăduit deplasarea.
Tehnologiile, însă, suplinesc, în parte, aflarea celor petrecute la Palatul Parlamentului, Sala Constantin Brâncuși, miercuri, 11 ianuarie 2016, de la ora 15. Trecute fix.
Am avut bucuria, datorită colecționarilor din Gruparea Colecționarilor de Medalii și Insigne MIHAI EMINESCU, să revedem piese extrem de interesante, la care s-au adăugat exemplare de ediții vechi Eminescu, fotografii, tablouri, documente.
Rând pe rând, invitații special, au creat momente de înaltă trăire spirituală.
De la lansarea volumului de Poezii patriotice - Mihai Eminescu, datorat Editurii ANAMAROL, manageriată de neobosita și polivalenta Rodica Elena Lupu, la intervenții, interpetări de texte sau melodii pe versuri eminesciene datorate lui Petruș Scutelnicu, o adevărată surpriză, a sensibilelor romanțioase Claudia Motea, Manuela Golescu, vulcanicei Doina Ghițescu, cunoscutei formației Celest și mereu surprinzătorului Fuego (Paul-Ciprian Surugiu).
Cu acest prilej, a fost lansată inițiativa subsemnatului ca o stație de metrou bucureștean să primească numele enciclopedicului Mihai Eminescu, propunere bine primită de cei prezenți, care au și semnat în acest sens solicitarea către Primăria Municipiului București.
Desigur nu am putut consemna toate momentele petrecute, de aceea las imaginile să vorbească.
Omagiu, Mihai Eminescu !
Mulțumim, Mihai Costin și echipa !

N.B. Imagini realizate de Sergiu-Marian Găbureac, Emil Stanciu, Romulus Harda ș.a.
Au transmis pe facebook Nicu Dumitrescu și Ștefan-Emil Ionescu.
A consemnat Sergiu Găbureac

16 comentarii:

  1. Minunat, sincere felicitari din pasrtea noastra!

    RăspundețiȘtergere
  2. O manifestare culturala asa cum merita Eminescu, felicitari dragii nostri!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dincolo de cuvinte, tot respectul nostru!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu admiratia si tot respectul nostru pentru ceea ce realizati!

    RăspundețiȘtergere