Powered By Blogger

sâmbătă, 25 aprilie 2020

Rodica Elena Lupu - Lansare Bellinzoa, Elveția - 2007




Elveția, denumită complet Confederația Elvețiană, este o republică federală formată din 26 de cantoane autonome. Consiliul Federal și Adunarea Federală au sediul la Berna.
Bellinzona este capitala cantonului Ticino din Elveția. 

Orașul este faimos pentru castele sale, care au fost preluate pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Este cunoscut și pentru carnavalul său.


Castelul Montebello (cunoscut sub numele de Castelul Mic, Nou sau Mijloc în secolul al XV-lea, Castelul Schwyz din 1506 și Castelul Sf. Martin după 1818) este situat la est de centrul orașului.

introducere

Bellinzona este cea mai sudică capitală a Elveției. Horizontul capitalei Ticino este definit de fortificații puternice, cuprinzând trei dintre cele mai binecunoscute castele medievale din Elveția sunt patrimoniu mondial UNESCO.
Bellinzona (germană: Bellenz) este poziționată strategic unde valea se îngustează pe drumul spre trecătorile alpine din St. Gotthard, San Bernardino și Lucomagno (Lukmanier). Orașul acționează ca o poartă de intrare în Italia pentru cei care călătoresc din Nord, iar gaura cheii către Alpi pentru cei care vin din Sud.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu