Powered By Blogger

duminică, 6 ianuarie 2019

Rodica Elena Lupu - Eilat, 3 ianuarie 2019


În Israel, în Golful Aqaba, care spintecă adânc continentul asiatic, Eilat este o destinaţie de vacanţă tot mai căutată. Deschiderea la Marea Roşie, mult mai caldă decât Marea Mediterană în această perioadă, a ridicat potenţialul turistic al zonei, care oferă, însă, nu doar plaje generoase şi o apă extrem de limpede, ci şi multe alte posibilităţi de petrecere a unei vacanţe relaxante, la doar trei ore de România, având la dispoziţie şi zboruri directe, Bucureşti - Eilat, operate de Wizz Air.
Turismul din Egiptul învecinat, preferat mult timp de englezii şi germanii care caută soarele şi iarna, a căzut dramatic, ca o consecinţă a Revoluţiei Arabe. Recunoscut mai degrabă pentru turismul ecumenic, graţie Ierusalimului, Israelul are şi destule alte oferte, beneficiind de avantajul că are o infrastructură competitivă. Din Tel Aviv în Eilat, spre exemplu, se poate ajunge cu avionul din oră în oră, zborul durând numai 40 de minute, sau cu maşina, în circa patru ore.
Cea mai cunoscută staţiune din Israel nu e doar varianta ideală de a merge la plajă şi în decembrie, ianuarie... ci oferă şi numeroase posibilităţi de distracţie.





12 comentarii: