Powered By Blogger

miercuri, 24 mai 2017

Premieră în România: Orașul care a găsit soluția pentru problema locurilor de parcare! E genial



In urmă cu doar câteva minute m-am întors de la Cluj Napoca unde am avut o lansare de carte.
Am fost impresionată de oraşul meu drag, părăsit în urmă cu  un sfert de veac, destinul aducându-mă în capitala ţării.
Emil Boc a declarat, la Cluj-Napoca, la o conferinţă despre inovarea urbană, că municipiul pe care îl conduce încearcă să fie un model pentru inovare şi tehnologie pentru Europa Centrală şi de Est, scrie Mediafax.
“Cluj-Napoca poate fi, astăzi, un element reprezentativ pentru Europa Centrală şi de Est din punct de vedere al inovării şi tehnologiei, iar noi încercăm să fim un model. Avem deja o aplicaţie de telefon mobil pentru parking-urile publice cu barieră din oraş, care arată în timp real locurile libere de parcare şi ne propunem amplasarea de senzori care au ca scop identificarea locurilor libere la parcările de la sol printr-o aplicaţie care va disponibilă pe calculator sau telefon mobil. Senzorii vor fi amplasaţi în carosabil, pe locurile de parcare din centrul oraşului, şi vor arăta dacă locul respectiv e liber sau ocupat. Avem peste 3.600 de astfel de locuri de parcare în zonele I şi II. De asemenea, vom amplasa astfel de senzori şi în staţiile de transport în comun, care vor indica dacă în staţii se află un mijloc de transport sau o altă maşină”, a spus Boc. 
Potrivit lui Emil Boc, municipalitatea clujeană va dezvolta şi o altă aplicaţie care presupune urmărirea pe telefoanele mobile a traseului mijloacelor de transport în comun dotate cu GPS, astfel încât călătorii să poată şti în orice moment unde se află un troleibuz sau un autobuz şi când va ajunge în staţie. 
În cadrul evenimentului Pria Urban Innovation la Cluj-Napoca, se abordează teme importante privind oraşele viitorului, cum ar fi mobilitate, energie, tehnologie şi infrastructură şi vor fi dezbătute aspecte importante despre dezvoltarea oraşului şi proiecte care îmbunătăţesc oraşul şi viaţa de afaceri şi socială a acestuia.




16 comentarii:

  1. Este adevarat"Omul sfințeste locul"
    Multumim ca ne faceți viața frumoasă cu postările dumneavoastră

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, asa este confirm de la fata locului! Veniti la Cluj, este minunat orasul nostru!

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesant! Cu drag! Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  4. Clujul nostru este la inaltime, Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Un bun exemplu si pentru alte orase!

    RăspundețiȘtergere