Powered By Blogger

duminică, 5 iunie 2016

LA VERNISAJ - FLORI DE ROUÃ - PRIMA EXPOZIŢIE DE PICTURĂ A ARTISTULUI PAUL SURUGIU - FUEGO

 

Nu-i o noutate pentru nimeni cã trãim vremuri în care aproape nimic nu se mai face... ca la carte!
Lipsa profesionalismului se simte în mai toate domeniile, dar în special acolo unde ar trebui sã fie, poate, prezent mai mult decât în oricare altã parte: în artã şi culturã. De ce? Pentru cã prin ELE se modeleazã caracterul unui om şi omul de mâine, pânã la urmã...
Nu ştiu cum se face, dar unii au impresia cã dacã ţin o carte în mânã, devin peste noapte critici literari. Brusc îi vezi cum se strãduiesc sã foloseascã un vocabular elevat, în încercarea de a contrazice orice şi pe oricine, fãrã a-şi da seama cât de ridicoli sunt. Ori dacã au un microfon, un aparat foto, se "transformã" în artişti, fotografi, vedete, dive. Şi exemple ar fi destule...
Mulţi nu-si dau seama cã talentul îl ai sau nu-l ai. Te naşti cu el! Sigur cã se cultivã în timp, ajungând sã urci pas cu pas, sã evoluezi, sã fii mai bun. Dar nu ţine de setea nebunã de a face ceva din interes, doar pentru a beneficia de câştig. Arta ţine de pasiune, ţine de harul cu care ai fost înzestrat, ţine de sufletul pe care-l pui în ceea ce faci. Altfel, nu-ţi "iese", cã n-are cum!!!
Pe scurt, pe lângã talentul de care "dispui", arta se face cu muncã şi suflet! Suflet în ceea ce realizezi, suflet în ceea ce vrei sã prezinţi mai departe oamenilor, suflet sã poţi ajuta şi pe cei loviţi de soartã, SUFLET!
Din fericire, existã şi MODELE de oameni care folosesc astfel de "arme din dotare" pentru a "lupta" împotriva a tot ceea ce se întâmplã azi. Mã opresc la unul dintre ei, dat fiind faptul cã a fost cel mai recent eveniment la care am avut bucuria şi onoarea sã particip. 
Paul Surugiu- FUEGO. Un artist care, în ciuda cârcotaşilor, nu înseamnã doar "Împodobeşte, mamã, bradul", ci mult mai mult. E un model de educaţie, bun simţ, onestitate, modestie, punctualitate, perfecţionism, profesionalism, caracter, eleganţã, prietenie, talent şi mult, mult suflet. E, dacã vreţi, etalon de artist şi om complet şi complex. Criticat de unii şi iubit de mulţi, Paul nu s-a remarcat niciodatã prin emisiuni de scandal ori prin replici dure la adresa celor care l-au "atacat". Şi-a vãzut de drumul sãu şi de cei care-i apreciazã şi iubesc muzica şi pe el ca artist. Asta pânã de curând, când a decis cã e momentul ca, prin pasiunea sa din tinereţe, PICTURA (şi ajutat de iubitorii de artã), sã facã mai mult, atât pentru artiştii din generaţia de aur, ajunşi sã trãiascã de azi pe mâine, cât şi pentru tinerele talente, care meritã o şansã pentru afirmare, dar sunt în imposibilitate financiarã. Şi uite-aşa, în urmã cu un an, a luat naştere proiectul ART BY FUEGO- Artã pentru suflet, un proiect care a fost alãturi de nume mari Cornel Constantiniu, Ilie Micolov, Aimée Iacobescu, George Nicolescu, Anca Pandrea, precum şi de tineri talentaţi (dansatori, interpreţi, instrumentişti).
Sãptãmâna aceasta, la mai puţin de 1 an de la iniţierea proiectului, a avut loc şi primul vernisaj al artistului, denumit simbolic "FLORI DE ROUÃ", o colecţie ce numãrã 40 de tablouri. Într-un cadru festiv, pregãtit pânã în cele mai mici detalii, prima zi a evenimentului prezentat de binecunoscutul Octavian Ursulescu, a adunat la Casa Goldart din capitalã atât oameni de culturã Radu Boroianu, Rodica Elena Lupu, Carmen Aldea Vlad cât şi nume mari ale scenei româneşti Stela Popescu, Stela Enache, Alexandru Arşinel, Mirabela Dauer, Alesis, Irina Loghin, Mioara Velicu, Ozana Barbancea, Jolt Kerestely şi reprezentanţi ai televiziunilor Marina Almãşan- TVR 1, Teo Trandafir- Kanal D, Pro TV, Realitatea TV, Romania TV, Favorit TV....
 Octavian Ursulescu şi Rodica Elena Lupu
"Am pus suflet în nașterea operelor mele și mă pot mândri cu niște timp investit cu folos. Cu pictura pot naște lumi noi, culori noi și știu că la un moment dat, una dintre creațiile mele va sta pe un perete și va fi admirată, nu neapărat pentru frumusețe, ci pentru sinceritatea și pasiunea puse în realizarea ei“, declara Paul, vizibil emoţionat dar fericit cã a reuşit sã îşi îndeplineascã scopul iniţial, acela de a strânge fonduri pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în nevoie.
Judecând dupã succesul din prima searã, cu siguranţã proiectul nu se va opri aici şi în curând ne vom bucura de o nouã colecţie.
Multe-ar mai fi de povestit despre seara de 31 mai 2016, dar cred cã cel mai bine o fac imaginile surprinse de mine acolo, pe care vã invit sã le vedeţi.

PRELUAT DE LA ANA MARIA HALALAI
Foto: Visual Art. By Ana Maria Halalai (31 mai 2016)

18 comentarii:

  1. Arta este acea atingere de aripa divina, lumina din suflet care strapunge trupul si se oglindeste pe chip, este zborul infinit si eliberator al spiritului, este poate cel mai frumos sentiment de dragoste si daruire pe care il poate avea un om implinindu-l. Dumnezeu alege sufletele pe care le trimite in lume pentru a-L reprezenta, nu te trezesti dimineata si brusc ai har, te nasti cu el si creste odata cu tine, te slefuiesti asemeni unui diamant in timp, maturizandu-te. Oamenii alesi nu sunt multi si sunt presarati asemeni florilor inmiresmate de modestie si decenta pe un camp infinit al existentelor... Fiti binecuvantati intru multi si senini ani, suflete frumoase, pretioase, care ne innobilati trecera prin aceasta poveste numita atat de simplu...viata! Va imbratisez cu ganduri de lumina!

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunata sunteti, va pretuim, cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. FLORI DE ROUA care ne arata frumusetea sufleteasca a lui Paul Surugiu,pe care le-am admirat, sensibile, "povestesc" pasiunea unui artist demn de toata lauda!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sincere felicitari, doi oameni minunati, dragi sufletului nostru! Va iubim doamna Rodica si Fuego, respect Octavian Ursulescu!

    RăspundețiȘtergere
  5. Suflete calde si bune, oameni minunati dragi noua!

    RăspundețiȘtergere
  6. Felicitari pentru tot ce realizati!

    RăspundețiȘtergere