Powered By Blogger

miercuri, 22 iunie 2016

GENIU SUBLIM nou la Editura ANAMAROL - Editor RODICA ELENA LUPU, coperta RODICA ELENA LUPU, după o pictură semnată de autorul cărţii

NOU LA EDITURA ANAMAROL - Editor RODICA ELENA LUPU, coperta RODICA ELENA LUPU, după o pictură semnată de autorul cărţii



Fost corespondent din S.U.A. al posturilor de radio Vocea Americii şi Europa Liberă, scriitorul este actualmente cunoscut mai ales pentru cele două lucrări, Enciclopedia Imnurilor de Stat ale țărilor lumii , 2008 şi Ghid de conversație român-latin/ Latinum Romanicumque colloquii enchiridion, (primul ghid românesc de acest fel), 2007. De asemenea, ca artist plastic, este autorul unui mare grup sculptural ”Mihai Eminescu-Veronica Micle”, prima combinație de acest fel, pusă pe același soclu, al primei replici din România a ”Statuii Libertății” din New York (de aprox. 3 m), ambele ridicate în centrul orașului Boldești-Scăieni, jud. Prahova, în anul 2014, precum și al bustului pilotului erou american Edward Butch O'Hare, pentru marele aeroport internațional "O'Hare" din Chicago.  
Cristian Petru Bălan s-a născut la 27 Iunie 1936 în Sibiu. Este prozator, poet, dramaturg, publicist, editor, traducător şi artist plastic român stabilit în Satele Unite ale Americii, profesor, membru titular al Uniunii Scriitorilor din România și al Academiei Româno-Americane de Științe și Arte.  
Debut la 19 ani, cu versuri în ziarul „Flamura Prahovei”. A publicat versuri și proză, articole de popularizare a ştiinţei în diferite ziare şi reviste.  
A publicat cărţi şi piese de teatru printre care: Dincolo de curcubeu, Amplificările tăcerii, Viaţa lui Iisus, Dicționarul partidelor politice din România, Dicționarul criminalilor politici comuniști din Români, Un dicționar al eroilor căzuți victime ale comunismului în România, Nestinsa lumină, Stropi de rouă, Visuri cosmice, Cioburi de cristal, Vagabond pe mapamond, Zborul destinului, Oaspeţii lui Elizeu, Monografia orașului Boldești-Scăieni, Eros-Sonete, Răzbunătorii, Eminescu și universul folcloric românesc, Să apropiem cerul de pământ, Comori de vise, Conexiuni, Ispită şi virtute, Neprihănitul Iov; scenarii de film: Geniu sublim, Disperation Aboard. Apare în Antologiile de poezie şi proză ANAMAROL: Simbioze lirice, volumele16, 19, 20; Scripta manent, volumele 7, 8; “Carmen”, volumul I – Antologie lirică ANAMAROL, 2016.  
Deţine numeroase premii şi distincţii, precum şi numeroase referinţe bio-bibliografice.  

* * *  
Mihai Eminescu a constituit întotdeauna pentru noi românii un miraj irezistibil care ne-a atras pe toți de-a lungul a peste un secol - și nu există îndoială că așa va fi mereu până la sfârșitul omenirii. Desigur, eu nu puteam face excepție, nu mă puteam sustrage acestui miraj copleșitor, iar românii au inventat chiar și un cuvânt definitoriu atribuit tuturor cercetătorilor vieții și operei Luceafărului nostru - eminescolog, iar de aici a derivat o nouă branșă a literaturii române, o adevărată știință - eminescologia.  


Cristian Petru BĂLAN
Chicago  

18 comentarii:

  1. Sincere felicitari pentru tot ceea ce intreprindeti! Cu pretuire noi va urmarim!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu pretuire, gratitudine, tot ceea ce realizati si postati ne incanta, va multumim!

    RăspundețiȘtergere
  3. Impresionant! Il cunoastem foarte bine pe domnul academician Cristian Petru Balan. Felicitari pentru editarea acestui scenariu cinematografic minunat!

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari pentru editarea acestei carti! Felicitari domnului academician Cristian Petru Bălan!

    RăspundețiȘtergere
  5. Un scenariu pe care il cunoastem, dar consideram ca aici este in totalitate, va multumim, o realizare deosebita, cu stima pentru editoare si autor!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cu stima, ne inclinam in fata dumneavoastra doamna academician si a domnului academician Cristian Petru Balan!

    RăspundețiȘtergere
  7. Un scenariu după care s-au inspirat cei care au realizat filmul despre Eminescu, felicitari pentru domnul autor si doamna editoare!

    RăspundețiȘtergere