Powered By Blogger

vineri, 4 decembrie 2015

RODICA ELENA LUPU - EDITOR, TEHNOREDACTARE - CUMPĂNA MEDITEAZĂ - NOU LA EDITURA ANAMAROL


Editor/ tehnoredactare Rodica Elena Lupu
Coperta Roena Woolf, Mariana Sorescu

Oare e mai important dorul de trăiri intense, de emoţii şi prea plin de sentimente? Sau cel de persoane? De persoanele care provoacă astfel de emoţii. Nu ştiu. Nu m-am gândit până acum la aşa ceva. Dar înclin să cred că emoţiile în sine sunt cele care ne lipsesc, persoanele care le-au provocat de-a lungul timpului fiind diferite.
Dor de viaţă, de iubire, de fericire, de bucurie – a ta sau a celor dragi, de hohote de râs, de emoţii intense, de atingeri diafane, de mângâiere, de tandreţe, de dulcea oboseală după un ţel împlinit, de libertate, - da trebuia să-l clasez mai pe primele locuri că e cu adevărat important - de plăcere, de satisfacţie, de speraneţe – toate aceste doruri se întâlnesc în poemele din CUMPĂNA MEDITEAZĂ.  
Dacă am uitat vreunul asta înseamnă că autorul nu l-a mai trăit de mult şi e cazul să se ocupe de asta.
Scrisul îţi cere, pe lângă darul înnăscut, multă trudă, puţină îndrăzneală, enormă exigenţă şi nu de puţine ori înţelepciunea  de a suporta dureroasele înfrângeri de a înghiţi amarul propriei neputinţe de a depăşi limitele unor bariere nevăzute. Dar zidirea nu se înalţă fără jertfă.
CUMPĂNA MEDITEAZĂ este fără îndoială o imagine profundă a autorului George Tudor, care se afirmă năvalnic, surprinzând atâtea ipostaze ale trăirii noastre de zi cu zi - bucurii, tristeţi, îndoieli şi speranţe.
Cum primăvara, în Domnul se trezeşte descoperind Calea, Adevărul şi Viaţa - regăsind puterea de a fi -  George Tudor descoperă că scrisul îi face bine. Sufletul autorului vrea să rămână în libertatea unui izvor...

Editor Rodica Elena LUPU
Membră a Uniunii Scriitorilor din România


6 comentarii: