joi, 3 decembrie 2015

RODICA ELENA LUPU - SCRIPTA MANENT - ANTOLOGIE DE PROZĂ ANAMAROL, volumul 6

Confluenţe Literare : SCRIPTA MANENT - ANTOLOGIE DE PROZĂ ANAMAROL, volumul 6: SCRIPTA MANENT - ANTOLOGIE DE PROZĂ ANAMAROL, volumul 6


Coperta/ Grafica GEORGE ROCA
Editor/ Tehnoredactare RODICA ELENA LUPU
...........................................................

SCRIPTA MANENT, da, scrisul rămâne.
Atunci când un om scrie, nu ştiu cât se gândeşte la motivul pentru care o face. Nu mă îndoiesc, pot exista multe şi divesse motive şi cred că, dincolo de talent, forţa unei creaţii izvorăşte şi din ceea ce a declanşat-o, că motivaţia ei strigă dinăuntrul ei, atât de tare,încât acoperă uneori amănunte prin care se propune celorlalţi.
Credeţi că lupta cu vârsta este o garanţie a fericirii?  Nu e mai simplu să ne acceptam anii cu seninătate? Să luptăm cu vârsta? Care vârstă? Despre care vârstă vorbim, cea biologică înscrisă în buletin?
Cercetări recente în domeniul medicinei au ajuns la concluzia că doi oameni de aceeaşi vârstă pot fi total diferiţi biologic. Unii se simt mai bătrâni decât sunt, alţii mai tineri cu zeci de ani. Aceasta contează. Tinereţea pe care o simţi şi pe care o exprimi, cea a sufletului şi a sănătăţii, nu cea pecetluită în actul de naştere.
Cum primăvara, în Domnul se trezeşte descoperind Calea, Adevărul şi Viaţa - regăsind puterea de a fi -  MAGDALENA ALBU, ION BABA ARMÂNESCU, ION DODU BĂLAN, ION BRAD, ELENA BUICĂ, CONSTANTIN CIUBOTARU, VICTORIA MARIA FLORESCU, ANA CALINA GARAŞ, PAUL GOMA, SABIN IONEL, RODICA ELENA LUPU, SABINA MĂDUŢA, ISABELA BIANCA NEAGU, DAN NOREA, MARIANA POPA, ELISABETA PREDA, GEORGE ROCA, GABRIELA CĂLUŢIU SONNENBERG, FILOTEEA BARBU STOIAN, MARIN VOICAN GHIOROIU descoperă că scrisul le face bine. Sufletul autorilor vrea să rămână în libertatea unui izvor...
Antologia de proză ANAMAROL – SCRIPTA MANENT este fără îndoială o imagine profundă a talentului autorilor, care se afirmă năvalnic, surprinzând  atâtea ipostaze ale trăirii noastre de zi cu zi - bucurii, tristeţi, îndoieli şi speranţe.

Editor Rodica Elena LUPU
Membră Uniunea Scriitorilor din România9 comentarii:

 1. Va multumim, antologiile sunt deosebit de importante si aveti mare dreptate, sacrisul ramane.
  Cu pretuire!

  RăspundețiȘtergere
 2. Cu drag si aleasa pretuire pentru tot ceea ce intreprindeti!

  RăspundețiȘtergere
 3. Creatia a aparut din nimic (ex nihilo) si, intrucit este patrunsa de fortele disolutiei, se confrunta permanent cu perspectiva de a se intoarce inapoi la nimic. Insa, cita vreme sunt in comuniune cu Dumnezeu, fiintele create sunt in siguranta in fata acestor forte. Omul a fost creat pentru aceasta comuniune. Omul e menit sa fie mijlocitorul intre lumea materiala si Dumnezeu, de aceea a fost creat la sfirsitul creatiei, cind totul era gata pentru el. Omul, fiinta libera si rationala, este capabil sa uneasca materialitatea cu necreatul, si astfel sa asigure viata necontenita creatiei materiale. Daca omul va dura, toata creatia trebuie sa dureze, caci omul nu poate trai fara creatie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. CUVÂNTUL

   Aşa cum peste vatră scânteile aleargă,
   Dulci, vesele sau triste, amare, aspre, moi,
   Cuvinte vin, se duc şi se întorc la noi,
   Sunt călătorii tainici ai sufletelor noastre.
   Căci hotărât, cuvântul e o făptură vie
   Şi mâna gânditoare vibrează când îl scrie.
   Trup zămislit ce nu ştii de unde s-a născut,
   Din nevăzut, departe şi din necunoscut.
   Creat, de cine? Cine l-a scornit?
   El urcă şi coboară în minte iute, lent,
   Aflându-şi veşnic sensul, ca apa un nivel,
   Lumină-i ce din creier pluteşte spre-al ei ţel.
   Cuvântul ştie-o taină a Sfinxului Uman
   O vorbă este zâmbet iar alta-n ochi o rază,
   Cuvântul inima o freamătă, vibrează.
   La suflul său, de suflet sporit şi de lumină,
   Cu-ncetul grozăvia de bezne se dezbracă,
   El pune forţa-i toată în cei ce nu se pleacă.

   Ștergere
 4. Cu pretuire pentru tot ce realizati!

  RăspundețiȘtergere
 5. Toate gandurile noastre bune, cu pretuire!

  RăspundețiȘtergere