Powered By Blogger

luni, 8 iunie 2015

VACANŢE, VACANŢE...SĂ AVEŢI PARTE DE VACANŢE MINUNATE!



De ce am scris despre vacanţe?
Bucuraţi-vă de frumuseţile şi măreţiile acestui pământ, îndepărtându-vă de ţepenele principii de viaţă care, vrând-nevrând pun stăpânire pe noi. 
Să murmurăm împreună cu George Topîrceanu: 
"În scurtul popas al vieţii, / Vreau multe schimbări de decor"!
Am observat că, pe măsură ce trece timpul, ţii minte numai binele sau ţii minte numai răul, ce ţi-a plăcut sau ce nu ţi-a plăcut. Sentimentele pe care mi le determină o ţară nu ştiu dacă îmi determină amintirea sau amintirea îmi determină sentimentele faţă de acea ţară, dar sunt ferm convinsă că sunt anumite locuri dintr-o ţară de unde îmi amintesc defectele şi din altele farmecul care m-a învăluit.
N-am plecat niciodată la drum cu gândul că, o dată, voi scrie despre cele văzute sau cunoscute. Nicolae Iorga spunea că lumea nu e a aceluia ce o străbate cu piciorul, ci a aceluia ce o străbate cu gândul. O ţară nu trăieşte numai prin muzee, monumente… O ţară o cunoşti începând cu strada şi viaţa de zi cu zi, cu cele mai obişnuite lucruri ale sale.
Vorbele n-au valoare pentru că pe piaţa cuvintelor cererea este mai mică decât oferta. Şi, pentru că ştiu că: vorbele zboară, scrisul rămâne!, am scris toate acestea gândindu-mă că o călătorie nu este numai o bucurie egoistă, ea mă obligă ca cele văzute şi cunoscute de mine să le împărtăşesc celor care vor să citească aceste rânduri. Vacanţe, vacanţe…, voi păstraţi mici comori, zâmbet, soare şi flori, amintiri, amintiri…



11 comentarii: