Powered By Blogger

duminică, 2 septembrie 2018

Mister, roman de Rodica Elena Lupu - a consemnat Radu Cârneci - Bucureştiul literar şi artistic, 2012


http://confluente.org/rodica_elena_lupu_1535950338.html


Poetă şi prozatoare de succes, doamna Rodica Elena Lupu se prezintă cititorilor ca o creatoare de inspiraţie contemporană, tratând – cu har şi îndrăzneală – o serie de teme interesante, dând o atenţie aparte iubirii şi aspectelor psihologice ale acesteia. 
  
Dacă poezia sa se caracterizează prin simplitate şi sinceritate, cu o zicere caldă, de preţuire pentru om şi natură - vezi cărţile „Voi trăi...Clipa”, „Autoportret”, „Între anotimpuri”, „Cât mai e vreme” şi alte câteva, romanele sale abordează relaţii mai deosebite dintre cupluri şi grupuri umane, tratându-le cu bună pricepere, reuşindu-i profunde analize psiho-sociale, cu care îşi captează cititorii. Aici s-ar aşeza romanul „Glasul inimii” - un fel de saga românească - aflat la a doua ediţie; tot în acest spaţiu se pot situa titlurile: „Mâna destinului”, „Eterna poveste”, dar şi recentul roman „Mister”, scris alert, cu o subliniată tentă poliţistă, ce se poartă atât de mult azi în proza contemporană, demn de un bun scenariu de film. 
  
Scriitoarea Rodica Elena Lupu este şi un excelent editor, conduce casa de editură „ANAMAROL” cu o susţinută producţie de carte; la bogata-i activitate se mai adaugă şi o carte pentru copii, precum şi susţinuta-i muncă de om de radio; avem aşadar un profil exemplar al omului-cultural, atât de necesar timpului de faţă. 
  
Radu CÂRNECI 
  
poet, eseist, traducător, jurnalist 
  
Revista Bucureştiul literar şi artistic, nr. 4 7, aprilie 2012 
  
Climate literare, nr.55, iulie 2012 

14 comentarii:

  1. Confirm cele scrise de maestrul Radu Carneci, am citit acest roman interesant! realitatea zilelor noastre. Cu pretuire doamna scriitoare! Cat mai multe astfel de carti!

    RăspundețiȘtergere
  2. Va multumim, am primit acest roman la lansare si am fost impresionati de subiect. Cu har şi îndrăzneală romaneloe dumneavoaastra trateaza o serie de teme interesante, realitatea timpurilor in care traim. Cu stima, cu toata consideratia doamna scriitoare!

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest roman este deosebit de interesant. Destinul, mister adevarat! Ceea ce numim călătoria pe care o facem în viața noastră sunt toate acțiunile pe care le desfășurăm zi de zi. Oriunde am dori să ajungem prin dorințele noastre, trebuie să ținem cont de această călătorie. Călătoria spre destinația aleasă este acel drum care trebuie să-l parcurgem până ajungem în punctul pe care îl dorim. Deci nu înseamnă să ne trezim exact acolo. Ea include tot ceea ce trăim acum cu bune și cu rele. Această călătorie este însuși drumul pe care îl parcurgem până la destinație, acea destinație pe care o dorim prin ceea ce ne-am propus să realizăm.. Cu pretuire doamna scriitoare, nu pot decat sa va multumesc si astept cu drag ur,matoarea carte pe care o lansati curand, asa am retinut.

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari, frumos roman! L/am citit si noi!

    RăspundețiȘtergere
  5. Minunate sunt toate romanele dvs! Cu pretuire!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multa inspiratie va doresc in continuare pentru a scrie atat de profund!

    RăspundețiȘtergere