Powered By Blogger

vineri, 23 februarie 2018

30 de antologii lansate de Editura ANAMAROL

https://ultima-ora.ro/30-de-antologii/

30 de antologii!

  Mă bucur că am elogiat-o  într-un articol anterior pe poeta și editoarea Rodica Elena Lupu. Ei bine, ceea ce anticipam în acele rînduri s-a și întîmplat (iată că mai sînt oameni care-și și țin promisiunile!), evenimentul fiind găzduit tot de ospitaliera sală de la Librăria ”Mihai Eminescu”.
Fatalmente, aceasta neavînd decît vreo 40 și ceva de locuri, directoarea editurii Anamarol a trebuit să-și trieze invitații la sînge, fiind vorba de nu mai puțin de…650 de autori! E drept, unii sînt scriitori de limbă română din străinătate, ceea ce iarăși e de consemnat, aceștia avînd firave posibilități de a publica în limba maternă în țările de adopție, așa cum au subliniat în intervențiile lor conf. univ. dr. Dona Tudor și George Corbu, președintele Uniunii Epigramiștilor din România, la rîndul lor cu producții literare în cele 30 de volume.
Dar despre ce este vorba, mai exact?
Cele 11 volume ale antologiilor de proză, intitulate ”Verba volant, scripta manent”, reunesc producții ale unui număr de 150 de scriitori, fiind publicate în intervalul aprilie 2017-februarie 2018. Fiecărui autor îi sînt consacrate 15 pagini,  13 din ele cu fragmente de roman, de nuvelă, eseuri, plus o pagină cu biografia și o alta cu fotografii ale autorului respectiv. Impresionante sînt cele nu mai puțin de 19 volume reunite sub genericul ”Carmen”.
Aceste antologii lirice includ versurile unui număr de 500 de poeți, fiind tipărite în intervalul martie 2016-februarie 2018. Fiecare poet are rezervate cîte 5 pagini pentru versuri, plus pagina pentru CV și cea fotografică. Evident, fiecare dintre cei prezenți a citit din lucrările incluse în antologii, inclusiv cunoscuta realizatoare a TVR Niculina Merceanu.
Poeta Rodica Elena Lupu a primit tone de flori și a ”orchestrat” evenimentul cu grație și umor, rezervînd în final un timp generos pentru talentații actori Magda Băcescu și Ștefan Apostol, la rîndul lor antologați cu sensibile versuri. Credeți că totul se încheie aici? Nu, este anunțată o continuare a acestor antologii, așa încît ne pregătim ca Rodica Elena Lupu și editura Anamarol să intre în Cartea Recordurilor!

12 comentarii:

  1. Sinceere felicitari harnicei si talentatei noastre editoare si scriitoare si cunoscutului om de cultura, prezentatorului radio-Tv octavian Ursulescu, succes dragii nostri!

    RăspundețiȘtergere
  2. Toata admiratia si respectul nostru pentru voi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunt! Admiratie si respect dragii nostri!

    RăspundețiȘtergere