Powered By Blogger

vineri, 2 octombrie 2015

Editura ANAMAROL - Lansare de cărţi, 28 septembrie 2015 - editor RODICA ELENA LUPU

Prezentă în vol 15 SIMBIOZE LIRICE şi în volumul 5 SCRIPTA MANENT -  Laura Niculescu 


Prezentă în volumul 15 SIMBIOZE LIRICE, IULIANA PALODA POPESCU


Templul culturii - librăria Mihai Eminescu - a găzduit ieri, 28 septembrie 2015, sub auspiciul promovării culturii naţionale şi egida de colecţie a editurii ANAMAROL, Rexlibris Media Group - Sidney, partener media Radio ProDiaspora, un mare eveniment de cultură. Au fost lansate 17 volume, din care: 1 volum de Poeme Cifrate Multilingve - autor George Roca - curator al graficii, 15 volume  Antologie de poezie ANAMAROL - Simbioze lirice şi 5 volume de Antologie de proză ANAMAROL - Scripta Manent.
 Primii invitaţi...

Rodica Elena Lupu - gazda evenimentului, Directorul Editurii ANAMAROL şi membră a Uniunii Scriitorilor din România, un om cu caracter, forţă şi energie cât pentru zece,  o personalitate puternică ce confirmă siguranţa de sine, a compus iscusit o întâlnire de zile mari cu admiratorii cuvântului şi iubitorii artei. Eu o numesc atomul cu plus - care dă mereu cu pozitiv. Prietenii apropiaţi îi spun: Omul minune - care face şi desface. Sala mare a librăriei era plină. Puţinele scaune au fost ocupate de primii veniţi, restul, în număr impresionant pentru o lansare, au stat în picioare.

Prezenţi la eveniment au fost nume mari, slujitori ai artei şi culturii: Paul Surugiu - Fuego,  Emil Lungeanu, Ion Dodu Balan, George Roca (Australia), George Corbu, Nicolae Dan Fruntelată, Veronica Maria Florescu, Ion Horea, Elena Armenescu, Ana Calina Garaş, Dan Bodea şi mulţi alţii.



Totul s-a întâmplat cu naturaleţea şi şarmul simplităţii. Au venit ca de la sine în simţirea noastră. Prin poezie şi proză poți mângâia oamenii, o lacrimă, un vis. Plămădite din suflet de om, cu trudă și sensibilitate, citind spectacolul cuvântului, lucrarea sa creatoare, dai peste un munte de frumuseţe, o poartă deschisă spre universul limbii române.

Pare uşor a scrie proză şi poezie, dar nu e nici pe departe o joacă, ci trăire intensă, voinţă, multă muncă şi pricepere. Unii oameni au fost milostiviţi cu zestrea talentului nativ şi pentru aceşti aleşi ai sorţii curgerea scrisului are o aşezare luminoasă, ca o suflare dumnezeiască, cu o cursivitate aparte, muzicală. Pentru alţii în schimb, arta scrisului se capătă cu anii. Bogăţia cuvântul deţine straturi de adâncime ce merită explorate. Nu reiterez concepte care au fost scrise de oameni cu scriere înaltă, însă am convingerea că tenacitatea, determinarea şi dorinţa de frumos este un bun început. A se crede că taina cuvântului poate fi cuprinsă uşor este doar o iluzie.  Dar..., fiecare pas înseamnă evoluţie, cunoaştere, creştere, descoperire, un îndemn la lucrarea faptelor bune şi la întemeieri viitoare.



Chemat de prietena sa bună, Rodica Elena Lupu, artistul Paul Surugiu - Fuego a răspuns pozitiv invitaţiei şi ne-a onorat cu un discurs bine conceput şi la obiect, desprins din recuzita harului său, trudei şi  solidităţii tocmirii artistice, armonizat cu inflexiuni poetice, versuri scrise de marele poet basarabean-român Grigore Vieru,  Nicolae Dabija (prezent în volumul 5 SIMBIOZE LIRICE)  şi amfitrioana evenimentului, aducând cu sine un fragment de iubire, sensibilitate şi pasiune. Aşa cum totdeauna reuşeşte, Paul Surugiu - Fuego nu se dezice, emoţionează ascultătorul. Ne-a impresionat! Din acest ambitus generos al împlinirii sale artistice, arta emoţiei şi pasiunii se scrie, se recită şi se cântă cu dăruire şi cu suflet. Ca o probă a vocaţiei multiforme, şi la acest eveniment de carte frumosul şi cultul artei sale s-a aratat auditoriului prin expresivitate, sinceritate, simplitate şi forţa mesajului transmis.

 
În faţa celebrării artei omul face o reverenţă. Eu, azi, fac această reverenţă, cu adânc respect şi preţuire pentru aceia care îmbogăţesc tezaurul limbii şi literaturii române, izvor revelator şi grăitor prin mărturisirea operei artiştilor creatori. Felicitări mele sunt depline pentru oamenii de conştiinţă care au făcut posibilă această măreaţă realizare, Rodica Elena Lupu, Paul Surugiu - Fuego,  Emil Lungeanu, Ion Dodu Balan, George Roca (Australia), George Corbu, Nicolae Dan Fruntelată, Veronica Maria Florescu, Ion Horea, Elena Armenescu, Ana Calina Garaş, Dan Bodea şi mulţi alţii, cu mulţumire şi bucurie pentru această strădanie reuşită, care şi-a împlinit generos rolul, s-a concretizat ca o lecţie extrem de importantă, menită să slujească reprezentativ arta şi cultura, purtătoare şi generatoare de frumos prin bogăţia de expresie a cuvântului scris, ilustrat cu o forţă creatoare fascinantă, şi s-a desăvârşit prin farmec, simplitate şi naturaleţe. Mulţumesc!
A consemnat,
Laura Niculescu

12 comentarii:

  1. Încep prin a spune: Mulţumesc, D.na Rodica Elena Lupu. A fost o serată de cultură specială, reuşită cu atribut de excelenţă, tocmai pentru că şi-a îndeplinit cu prisosinţă rolul şi anume acela de a pune în prim plan esenţa, frumuseţea şi expresivitatea cuvântului scris, servind drept cauză şi reazăm arta şi cultura, îmbogăţirea şi conservarea limbii române, potenţându-i calitativ valoarea. Mă identific, printr-o participare debutantă, asumând implicit un demers responsabil. Vă mulţumesc pentru două ore de artă! Cu preţuire vă felicit şi cu respect pentru implicarea în realizarea şi reuşita acestui eveniment, o creaţie culturală cu semnificaţii profunde, prin însăşi ideea comuniunii spirituale ce le-a generat! Laura Niculescu

    RăspundețiȘtergere
  2. Sincere felicitari doamna Rodica Elena Lupu, activitatea dvs. culturala este deosebita, va iubim. Va multumim pentru bucuria pe care ne-ati facut-o cu Fuego aflat la lansare şi nu in ultimul rand felicitari Laura pentru debutul literart. Cu drag si aleasa pretuire!

    RăspundețiȘtergere
  3. SINCERE FELICITARI DIN PARTEA NOASTRA, SUNTETI MINUNATI!

    RăspundețiȘtergere
  4. Intr-un cuvant cred ca am spus totul: SUPERB! Felicitari Rodica!

    RăspundețiȘtergere
  5. O incantare a fost totul, cu pretuire!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu exista cuvinte de lauda pentru toata daruirea ta,Rodica,in tot cea a ce intreprinzi.
    Munca ta da roade minunate ce incanta sufletele noastre de bucurie iar tu personal esti o persoana unica.
    Multumim Rodica!

    RăspundețiȘtergere
  7. A fost o lansare deosebita! Va multumim!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ganduri bune spre voi cu aleasa pretuire! O saptamana minunata va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  9. Este emotionanta aceasta daruire pentru promovarea literaturii, poeziei intr-o lume sufocata de internet .
    Nu poate fi o bucurie mai mare de a citi gandurile autorului decat rasfoind filele unei carti ...Il simti aproape de tine, iti sopteste , il intelelgi , il simti ...
    Multumesc pentru aceasta lupta continua de a promova poezia ,doamna Rodica ! Multumiri si invitatilor dumneavoastra ! Succes pe mai departe!
    Va imbratisez din departare , cu regretul de a nu fi fost prezenta ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu totii am fost alaturi macar cu gandul, daca distanta nu ne-a permis, fata de cea care ne-a promovat si care merita toit respectul nostru! Cu stima Doamna Rodica!

      Ștergere
  10. Minunat, atatia oameni frumosi cu dragoste de carte, sunteti iubita si pretuita doamna Rodica Elena Lupu. Felicitari sincere, noi va cunoastem inca din anul 2007 cand la Primaria sectoruluii 2 Bucuresti am participat alaturi de peste 150 de persoane la lansarea unui roman si a unui volum de poezii semnatede dumneavoastra! Atunci ati daruit ca si acum toate cartile gratuit, va multumim!

    RăspundețiȘtergere