Powered By Blogger

sâmbătă, 25 aprilie 2015

RODICA ELENA LUPU - SYDNEY - AUSTRALIA



Sydney Opera House, localizată în vârful unui promontoriu ce străjuiește portul orașului Sydney, Australia, este un proiect, design și realizare a arhitectului danez Jørn Utzon



Harbour Bridge (din engleză Podul Portului) este un pod de oțel ce traversează Portul Sydney. Prin acesta pot trece pietoni, mașini, bicicliști și tramvaie. Podul este poreclit „Umerașul” din cauza design-ului său pe bază de arc. 

Portul Sydney este, probabil, cel mai bine văzut în primul rând de pe apă. Cei care nu au vizitat Australia, asociază tara cu Portul Sydney Harbour Bridge deoarece este o atracţie emblematică şi poate fi văzut din orice parte a districtului The Rocks sau din centrul oraşului. Sydney este un oraș frumos, oricum, dar locația sa fabuloasă se ridică la o poziție în care acesta este un concurent veritabil pentru titlul de cel mai frumos oraș din lume.
Portul Sydney este împărțit de Podul Portului, în ţărmul de sud și țărmul de nord legate atât de pod şi de un tunel. Podul, cunoscut de localnici sub numele de „Bătrânul Umeraş”, graţie formei sale, reprezintă un simbol reprezentativ al Portului Sidney. Podul Sydney Harbour Bridge, a fost deschis la 19 martie 1932 de către premierul Jack Lang, după șase ani de construcție. Acest pod nu deţine un record de lungime, însă structura sa este impresionantă, fabricat din oțel pod conține 6 milioane de nituri de mână. Podul se întinde pe o suprafaţă de 500 m de la nord la sud, şi are înălţimea înălţimea de 134 m. În prezent podul are opt benzi de circulaţie, piste pentru biciclisti, trotuar pentru pietoni precum şi două linii de tramvai.
O vacanţă minunată, petrecută alături de prietenii mei dragi Liana şi George Roca şi de frumosutl şi deşteptul lor fiu Raymond Roca, la fel ca şi mine acum este absolvent al facultăţii de Drept.


18 comentarii:

  1. Dincolo de cuvinte, cu pretuirea noastra!

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunat, fotografii ssuperbe, o vacanta de vis, va imbratisam cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. Deosebit, va multumim, cu drag si pretuire!

    RăspundețiȘtergere
  4. O calatorie minunata ai avut, bravo!

    RăspundețiȘtergere
  5. O tarape care vrem sa o vedem si noi! Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  6. Felicitari, ati reusit sa vedeti aceste meleaguri! Cu deosebit respect va urmarim!

    RăspundețiȘtergere
  7. Superb! Totul ne place, va multumim!

    RăspundețiȘtergere
  8. Frumoasa vacanta, felicitari si va multumim!

    RăspundețiȘtergere
  9. Impresionant nu putem decat sa va multumim pentru tot ce admiram pe blogul dvs!

    RăspundețiȘtergere
  10. Sfarsit de saptamana placut, ma mult, este 1 Mai, o mini-vacanta minunata!

    RăspundețiȘtergere