Powered By Blogger

sâmbătă, 1 noiembrie 2014

RODICA ELENA LUPU - lansare carte MÂNA DESTINULUI

De multe ori în viaţă auzim expresia „ce soartă a avut”. Soarta este bună sau mai puţin bună, în funcţie de cum o priveşti. La fel, mai auzim că soarta este aşa cum şi-o face omul. În ce scop a fost creat omul cu toate imperfecţiunile sale?
Lupta contrariilor este singurul mecanism ce menţine Universul. În momentul în care ar fi un echilibru perfect, lumea, în sensul de „Universalitate a Universului”, ar înceta să mai existe. Destinul e ceea ce ni se oferă. Destinul este acest „joc de lumini”, este esenţa vieţii. (...)
Împotrivirea faţă de destin este, de cele mai multe ori, fără noimă. Chiar dacă ai şti exact ce se va întâmpla, nu te poţi sustrage destinului. Dacă în mod deosebit vei reuşi astfel de performanţă, poţi fi sigur că acest lucru era înscris tot în destin. (...)
     Relaţiile care se stabilesc între parteneri sunt atât de diferite, ca nuanţele florilor. Infidelitatea în cupluri cuprinde toată gama de sentimente. Cauza multor dazamăgiri şi divorţuri e adulterul. Am reţinut o cugetare, pe care nu ştiu cum s-o cataloghez, înţelepciune ori indiferenţă: „El mă înşeală, îl înşel şi eu, că n-o să stricăm totul pentru prima amantă sau primul amant apăruţi în viaţa noastră.”
         Eu nu vreau să blamez pe nimeni, scriu doar întâmplări auzite. Oamenii îşi povestesc mai mult necazurile decât bucuriile. Cele mai multe bucurii sunt legate de copii şi de reuşitele lor. Să trăiască fiecare după legea lui, după pofta inimii, dar nu pot să spun că nu sunt ispitită să definesc această lume: compromis, minciună şi egoism.
       Lumea în care pătrundem, născându-ne, este crudă şi cruntă şi totodată de o frumuseţe Dumnezeiască.
          A rămas în mine bucuria copilărească, să văd în multe lucruri frumosul, să cred că după necaz vine bucuria, să mă proiectez într-un viitor mai bun, să mă intereseze tot ce îmi poate stimula imaginaţia şi captiva atenţia, şi să mă bucur de privelişti, sunete, miresme şi de relaţia cu oamenii. Să fie oare mâna destinului?

Fragment din romanul MÂNA DESTINULUI
de Rodica Elena LUPU
Editura ANAMAROL



22 de comentarii:

  1. Am acest roman, minunat scrieti, minunate sunt fotografiile postate! Va multumim, tot ce ne daruiti ne incanta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari minunata lansare am fost si eu alaturi de tine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu drag si pretuire va urmarim! Toate cele bune si cat mai multe carti!

    RăspundețiȘtergere
  4. Citim cu placere cartile dumneavoastra, cu drag si la cat mai multe carti scrise si editate!

    RăspundețiȘtergere
  5. Va multumim, ne daruit postari deosebite! Cu drag va urmarim!

    RăspundețiȘtergere
  6. Felicitari, la cat mai multa inspiratie!

    RăspundețiȘtergere
  7. Felicitari este un roman deosebit! Cu drag te urmarim!

    RăspundețiȘtergere
  8. O lansare deosebita va multumim si va dorim astfel de activitati culturale cat mai multe!

    RăspundețiȘtergere
  9. Este minunat! Intrebarea pe care ati pus-o a sfarsit "sa fie oare mana destinului".Din punctul meu de vedere, da, deoarece daca intelegem diferenta si conexiunea dintre gand si realitate, rezulta ca noi ne creem destiunlu si odata dorindu-ne ceva care s-a realizat, inseamna ca noi putem crea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Gabriela este mana destinului, te imbratisez cu drag suflet cald si bun! Mana destinului tau, acel "joc de lumini", esenta vietii, sa fie asa cum iti doresti!

      Ștergere
  10. Te felicit pentru ceea ce faci!

    RăspundețiȘtergere
  11. DESTINUL ASTRAL! DOAR EL DECIDE, NOI DOAR AFLĂM.

    RăspundețiȘtergere