Powered By Blogger

joi, 20 noiembrie 2014

PARIS - RODICA ELENA LUPU


Arcul de Triumf este situat in Place de l'Etoile, la intersecţia mai multor bulevarde cum ar fi Grande Armee, Wagram si Champs-Elysées.


(...) De la Biserica Saint Chapelle, trecând apoi pe lângă Conciergerie, ajungi la locul unde a fost deţinută Maria-Antoaneta în timpul revoluţiei Franceze. 
Am făcut un popas la Sfânta Capelă. A trebuit să mai parcurg câteva zeci de metri prin curţi interioare, penultima etapă până la ghilotina din Place de la Concorde. În ziua de 16 octombrie 1793, în piaţa Concorde, sângele vărsat avea să fie acoperit de cuvintele turnate în bronz. Placa tocită de paşii trecătorilor marchează locul ghilotinei care a retezat capul reginei. Ultima ei rugăminte de a fi lăsată să îngenuncheze un minut în Sfânta Capelă i-a fost refuzată. (...)


(...) Lângă Turnul Eiffel, mulţi turişti într-o admiraţie mută, cu feţele întrebătoare şi cu privirile aţintite asupra monstrului de oţel. Construit de inginerul Gustave Eiffel, turnul continuă să fie simbolul capitalei franceze. Durata construcţiei lui a fost de doi ani, două luni şi două zile, o repetare a cifrei „doi”, care face şi mai memorabil timpul. Cu o îmălţime de peste trei sute de metri şi o greutate de peste yece mii de tone, turnul Eiffel este un colos care face ca Parisul să fie inconfundabil.(...)

Fragmente din VACANŢE, VACANŢE... Drumuri printre amintiri...
volumul II, de Rodica Elena Lupu
Editura ANAMAROL 

15 comentarii:

  1. Este minunat ce ne prezentati, va multumim! Cu pretuire!

    RăspundețiȘtergere
  2. O carte pe care o am si am citit-o cu placere! Cu drag va urmarim postarile, sunt deosebite!

    RăspundețiȘtergere
  3. Va multumim, ne-ati incantat, ca de fiecare data!

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumos, tot ce ai postat este frumos, te urmarim cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu admiratie pentru tot ce faceti! Sfarsit de saptamana minunat!

    RăspundețiȘtergere
  6. Bravo, o postare deosebita, iar cartea e de nota zece!

    RăspundețiȘtergere