Powered By Blogger

miercuri, 27 noiembrie 2013

TUDOR GHEORGHE - UN REGAL REUSIT

]]

PELERIN PRIN TARA POEZIEI – TUDOR GHEORGHE – SALA RADIO - UN REGAL REUSIT ! VA MULTUMIM PENTRU TOT !

Intr-un spatiu dominat, din vremi trecute, de poezie, de arte inalte, exista simboluri, motive, oameni care lupta, prin misiuni nobile, pentru promovarea, descoperirea si recunosterea lor.
De undeva, dintr-o tara a poeziei, un pelerin brodeaza si descoase versul, inmarmureste salcamii, armonizandu-se cu muzica si simtirea sublime. A facut un popas la Grigore Vieru, poetul luminii, cel care a facut ca patriotismul sa poata fi definit, cel ce a trait si a scris pentru acest taram fermecat numit simplu – ROMANIA MARE.
Impreuna cu Asociatia Culturala “ REGAL D’ART “, cea care si-a propus, cu ambitie, devotament si profesionalism, investind experienta dobandita in ani, prin toate proiectele culturale demarate, sa realizeze o serie de evenimente ce nu vor avea alt scopt decat acela de a plasa arta pe locul meritoriu. Tudor Gheorghe A OFERIT ASEARA UN REGAL MUZICAL DE EXCEPTIE, O INCANTARE, UN FESTIN MUZICAL.- “ Pelerin in tara nimanui “, in Bucuresti, la Sala Radio.
Tudor Gheorghe captează, cu fiecare aparitie, atenția unui public pretențios. Sau cel puțin doldora de așteptări. Are un fel aparte de a se impune cu actul artistic încât, mirand și salcâmii, rămâi frapat de felul în care sala, publicul, oamenii rezonează cu mesajul său. Neapărat al său, căci iși construiște spectacolele singur, conferindu-le nunța dorită, ce de fiecare data e alta.
A educat, pe latura sa, persoane pentru care un spectacol cu Tudor Gheorghe a devenit acum un prilej de relaxare, de sărbatoare. Și-această sărbătoare aduce, în România oamenilor fulg, a lenjeriei expuse, și-a părerologilor miserupiști, mii de oameni periodic în sălile umile ce se cuprind de un adevărat show al ideilor așezate în muzică.
Cameleonic, schimbător și imprevizibil, Tudor Gheorghe face, promovează arta, modelând gusturi, prezentând alternative, arătând că se poate și fără, și fără ori fără, doar cu muzică și poezie. Artist polivalent, putând fi în același timp, cu aceeași debordantă și uimitoare lejeritate, actor, solist, compozitor, e un exponent, o marcă înregistrată.
In spectacolul dedicat lui Grigore Vieru, alaturi de maestru, au evoluat pe scena, intr-un melanj melodios, orchestra “ NOVA MUSIC “ impreuna cu dirijorul Marius Hristescu.
Poate fi descris ca un regal al muzicii si-al poeziei, o veritabila amprenta pusa asupra toamnei tarzii din genialitatea a doi mari fauritori ai emotiei – Grigore Vieru si Mircea Micu. Doi autori ai poeziei ce transpun in cuvant dorul si lumina, uimirea si intelepciunea, vor fi prezentati, in maniera proprie, inconfundabila, intr-o schita a patriotismului, de catre Tudor Gheorghe.

Aleasa pretuire PARTENERILOR care au sprijinit organizarea evenimentului, prin acest gest de solidaritate, demonstrand ca intr-un veac ce se-ntuneca pana-n cuvinte, mai e tihna pentru poezie, sa ne alunge indoiala si temerile, sa ne stearga lacrimile:
SCOALA DE TELEVIZIUNE TUDOR VORNICU
RADIO ROMANIA ACTUALITATI
EXOTIQUE ROMANIA ( cu multumiri speciale adresate managerului general PUSA HACK, o persoana de un rafinament debordant, un suflet nobil, o femeie pentru care eleganta reprezinta atitudine si care, la orice pas, intimideaza prin frumusete, optimism, inteligenta si desavarsire ) - https://www.facebook.com/Exotique.ro,www.exotique.rohttps://www.facebook.com/exotique.romania
FLORĂRIA “CRISTINA” – www.petale.ro ( CU MULTUMIRI DOAMNEI IATAN CRISTINA)
PHOENICIA GRAND HOTEL
EDITURA PIM
EDITURA ANAMAROL
EDITURA HAMANGIU
RADIO ROMANIA ONLINE
precum si site-urile care au promovat evenimentul :
ACASA.RO
AVOCATNET.RO
JURIDICE.RO
EUROAVOCATURA.RO
EDITURAHAMANGIU.RO
BOOKBLOG.RO
INFOPENSIUNI.RO
TOPROMANESC.RO
LITERATURA SI ARTA
INFOCONCERT.RO
EVENTIM.RO
LUCEAFARUL.NET
CU CREIONUL PE UN BLOG - https://www.facebook.com/cucreionulpeunblog,http://narcisavadanei.wordpress.com/

Spectacolul a venit cu un concept unic - „ Artisti pentru artisti ”. Artistii, forme ale unei vocatii impartasite prin frumos si inalt, sustin, aplauda si slavesc arta prin prezenta si consfintirea la un act artistic ce le prezinta in fata un coleg, un prieten, un alt artist.
Astfel, in sala, au fost prezente prezente zeci de personalitati, figuri marcante ale culturii romanesti, ce au raspuns fara menajemente invitatiei organizatorilor de a fi in sala si a trai emotia impreuna cu maestrul Tudor Gheorghe. Printre acestia, Madrigal, Mirabela Dauer, Irina Loghin, Anastasia Lazariuc, Adrian Daminescu, Vlad Mirita, Stela Enache, Fuego, Alessis, Gheorghe Turda, Stela Popescu, Iuliana Marciuc, Octavian Ursulescu, Jolt Kerestely, Connect R .
Va multumim tuturor !
Semneaza - Asociatia Culturala REGAL D’ART
 — împreună cu Rodica Elena Lupu şi cu alţi 18.

6 comentarii: