Powered By Blogger

marți, 12 noiembrie 2019

Rodica Elena Lupu și Geo Saizescu - 2007, Festivalul Callatis

I
Festivalul Callatis a început în 1997 printr-o emisiune spectacol de patru ore - LIVE - care celebra Ziua Marinei, la emisiunea Duminica in familie, o productie Astra Entertainment pentru Antena 1. Producator Ada Vertan.
1998 - Ia naștere Festivalul “7 zile si 7 nopti”, o producție Astra Entertainment, realizatori Ada Vertan, Cornel Diaconu, Dumitru Morosanu, Octavian iordachescu, Dan Mihaescu, Octavian Sava, Corina Voicu – primul an în care Mangalia a captat atentia romanilor printr-un maraton al bucuriei si al bunei dispozitii la malul marii, cu transmisii in direct pentru Antena 1.
În anul 2007 - în cadrul Festivalului Callatis, are loc Salonul Artistilor Românilor de Pretutindeni - eveniment inedit care a reunit cei mai importanți artiști români din diaspora. 27 expoziții de artă plastică, expoziții de sculptură, lansări de carte, singurele edituri invitate au fost Editura ANAMAROL, București și o editură din  Danemarca, prezentări de filme și spectacole de teatru, au transformat Mangalia în Capitala estivală a artiștilor români de pretutindeni. Organizatori - Asociatia Pro Familia și Primăria Municipiului Mangalia. Producator Cornel Diaconu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu