miercuri, 12 decembrie 2018

Editor Rodica Elena Lupu -100 DE ANI, COPILE!, coordonator / scriitor Maria PetrescuO carte şi o lectură ca puţine altele!
Scrisul îţi cere, pe lângă darul înnăscut, multă trudă, puţină îndrăzneală, enormă exigenţă şi nu de puţine ori înţelepciunea de a suporta dureroasele înfrângeri, de a înghiţi amarul propriei neputinţe de a depăşi limitele unor bariere nevăzute. Dar zidirea nu se înalţă fără jertfă.
Atunci când creștem un copil contribuim la progresul viitorului.
A crește, cuvânt profund! Ameliorând acest mic suflet, că suntem părinți sau cadre didactice, noi educăm necunoscutul. Torța dată copilului este soarele viitorului.
Totul în natură vorbește despre sfânta copilărie.
În fața neantului celor mari, admir măreția acestor mici creatori de vers și proză, a acestor flori care nu știu ce-i iarna, îngeri care nu știu ce-i răul.
Copilul – această enigmă.
Atunci când citești gândurile scrise de aceste suflete curate ai impresia că se deschide cerul înstelat.
Copilăria -  are darul neasemuit de a îndestula orice dragoste ce poate încolți într-un suflet omenesc.
Inocența copiilor te face să visezi. Ignoranța lor te face să surâzi.
Felicitând-o pentru remarcabila sa pornire şi realizare îi doresc Mariei Petrescu să realizeze cât mai multe asemenea volume relevante și în viitor. Cu prețuire și considerație deosebită, dorindu-i tot binele din lume și bucurii cât curpinde!
N-aş putea spune, în încheiere, decât ce-am mai spus altădată: „Dea, Sfântul, să editez, să primesc, să citesc şi să recomand altora, spre lectură, asemenea cărţi!”
LA MULTI ANI, ROMÂNIA!
LA MULTI ANI, ROMÂNI DE PRETUTINDENI!

Editor Rodica Elena Lupu
       1 Decembrie 2018


5 comentarii: