Powered By Blogger

miercuri, 5 august 2015

RODICA ELENA LUPU - SPANIA - ALICANTE - COSTA BLANCA


ALICANTE
Așezarea a fost întemeiată de greci, care în secolul 4 î Hr. au ridicat pe unul dintre dealurile din apropiere colonia Leukon Teijos (Orașul Luminii), botezată mai apoi Akra Leuke (Muntele Alb sau Punctul Alb).
Așezarea a fost extinsă în secolul 3 î.Hr. de către cartaginezi, care au utilizat-o ca bază a comerțului maritim din apropiere de coastă. Alicante a căpătat o importanță economică și politică sporită abia pe vremea romanilor 218-201 î.Hr. La vremea aceea, aici funcționau ateliere de prelucrarea pietrei și hale unde se conserva peștele care lua ulterior drumul Italiei, Lucentum, numele dat de romani orașului, s-a dezvoltat încorporând coastele nordice ale muntelui Santa Barbara și zona cartierului Benalin din ziua de astăzi.



11 comentarii:

  1. Minunate fotografii, va multumim, vacanta placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Deosebite postari, noi va multumim!

    RăspundețiȘtergere
  3. Va multumim, ganduri bune, cu pretuire!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu drag te urmarim, minunat!

    RăspundețiȘtergere
  5. Tot ce ne daruiti ne incanta! Cu stima!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sufletul si gandurile mele mereu alaturi de dumneavoastra cu toata pretuirea, minunate povesti ne impartasiti va multumim din suflet pentru bucuriile oferite de fiecare data! Va imbratisez cu tot sufletul si va doresc o noapte linistita, scumpa mea doamna Rodi!

    RăspundețiȘtergere