Powered By Blogger

marți, 4 august 2015

RODICA ELENA LUPU - ALICANTE - CASTEL SANTA BARBARA

ALICANTE
În prezent, Alicante este unul dintre cele mai moderne și mai frumoase orașe de pe coasta Spaniei. Această metropolă, denumită în limba catalană Alacant, este alătur de Barcelona şi de Valencia unul dintre cele mai importante porturi și stațiuni turistice la Marea Mediterană și totodată, principalul centru comercial și de pescuit al regiunii Valencia.
Comunitatea românească de aici numără oficial 12 213 locuitori, fiind numeric a șasea comunitate străină din provincia Alicante.



Spre deosebire de Valencia, istoria orașului Alicante a fost întotdeauna mai strâns legată de apă decât de uscat. Apărată numai de Castelul Santa Barbara, localitatea și-a concentrat toată atenția în direcția mării. Castelul Santa Barbara construit în secolul 14 de regele spaniel Flip al II-lea a fost precedat de citadela construită de mauri în secolul 8.
Alicante este una dintre cele mai vechi așezări umane de pe coasta spaniolă a Mării Mediterane. În istoria orașului un rol important a fost jucat de greci, de cartaginezi, de romani și de mauri.


Alicante a primit de la Ferdinand al II-lea Catolicul statutul de oraș. În 1691,Castelul Santa Barbara a fost asediat de francezi, iar în timpul Războiului Spaniol de Succesiune1701-1714 a fost ocupat temporar de austrieci. Războaiele napoleoniene au ocolit orașul, care în perioada ocupației Valenciei,  1811 a devenit capitala provizorie a regiunii. Alicante a suferit totuși în timpul Războiului Civil Spaniol 1936-1939, când au fost distruse și furate multe dintre operele de artă importante, care împodobeau bisericile și mânăstirile locale.



13 comentarii:

  1. Va multumim pentru minunatele postari pe care ni le daruiti, cu aleasa pretuire!

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumos, ganduri bune spre tine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ne simtim alaturi de dumneavoastra, minunat, cu pretuire!

    RăspundețiȘtergere
  4. Un om fumos si inteligent, in peisaje frumoase, cu pretuire!

    RăspundețiȘtergere
  5. Minunate fotografii, cu drag va urmarim!

    RăspundețiȘtergere
  6. Frumos, vacanta placuta, numai bine din partea noastra!

    RăspundețiȘtergere
  7. O vacanta ca in povesti, cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  8. Va multumim si va urmarim cu placere!

    RăspundețiȘtergere
  9. Unde nu ai fost tu? Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  10. Imi place, ai avut o vacanta de vis, te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  11. Sunteti minunata prin tot ceea ce ne daruiti! Zi de poveste, asemeni sufletului dumneavoastra! Va imbratisez cu toata dragostea, scumpa si draga mea maestra!

    RăspundețiȘtergere