Powered By Blogger

miercuri, 19 august 2015

FRUMUSEȚEA SCRISULUI - editor / tehnoredactare Rodica Elena Lupu

Confluenţe Literare : FRUMUSEȚEA SCRISULUI: FRUMUSEȚEA SCRISULUI

Editor / tehnoredactare:  RODICA ELENA LUPU
Coperta: GEORGE ROCA

Editor / tehnoredactare: RODICA ELENA LUPU  
Coperta: GEORGE ROCA  
  
„Crâmpeie de viaţă” în „Gând purtat de dor” m-au determinat să editez cum „Prin sita vremii”, în „Oglindiri” şi „Luminişuri”, „Întoarcerea spre obârşii” a Elenei Buică – Buni, „Zâmbind vieţii” din „Frumoasele vacanţe” mă îmbrăţişează cu un parfum dulce din, „Liliacul înflorit la poarta înserării”, făcându-mă astfel să „Îmi plec fruntea” şi să vă aduc în palme aceste cărţi, adevărate bijuterii, minunatele ei „Consemnări pe curat”. Şi uite aşa, ca într-o poveste, aceste nestemate le-am strâns în superbul buchet „Frumuseţea scrisului”.  
(...)  
Am luat hotârârea de a edita această carte atrasă de personalitatea scriitoarei Elena Buică - Buni, care este un om solar, optimist. mereu cu zâmbetul pe buze, care lasă impresia că se simte îndatorată pentru oricare semen al său pe care îl ascultă cu interes acordându-i necondiţionat încredere până la proba contrară.  
Buni est un model de perseverenţă, de încredere în viaţă, cu bucuria de a dărui, este o persoană puternică, aflată mereu pe verticală. Nu e om care să nu-şi dorească o senectute cu asemenea împliniri  
Asistând la lanasarea cărţilor semnate de Buni am văzut cât de îndrăgită este de cei prezenţi, încât m-am simţit mândră că sunt alături de un asemenea om.  
Sunt multe semne de preţuire faţă de acest OM deosebit, dintre care amintesc doar cateva.  
Elena Buică - Buni are o rubrică permanent în cea mai prestigioasă publicaţie de cultura "Observatorul" din Toronto-Canada.  
S-a bucurat de aleasa preţuire şi sprijin din partea eminentului om de cultură Artur Silvestri.  
A fost remarcată de renumitul publicist româno - australian George Roca publicându-i scrierile şi răspândindu-le în multe reviste pe mapamond, alcătuindu-i toate copertele cărtilor pe care eu le-am editat – zece din titlurile de mai sus - şi rămânând neclintit în dorinţa de a-i sta în ajutor oricând la nevoie.  
(...)  
Are fi multe, foarte multe de spus despre omul minunat care este Elena Buică. Iată de ce am ţinut neapărat ca această carte, “FRUMUSEŢEA SCRISULUI”, să apară.  
Rodica Elena LUPU  
fragment din prefața cărții  

10 comentarii: