Powered By Blogger

sâmbătă, 24 ianuarie 2015

SĂNĂTATE ŞI FRUMUSEŢE, de RODICA ELENA LUPU


FRUMUSEŢE... PRIN  TINE SPIRITELE  SUNT  TARI ŞI  INIMILE  MĂREŢE

Oglindă oglinjoară....?
Iată o întrebare pe care şi-o pune fiecare.
Ai o  oglindă? Priveşte-te cu obiectivitate! Ceea ce vei vedea este efectul a ceea ce tu faci pentru tine. Eşti mulţumită de frăgezimea şi culoarea tenului, de limpezimea ochilor, de strălucirea părului, de prospeţimea gâtului? Nu? Te rog, nu te certa cu oglinda! Mai bine învaţă ce trebuie să faci şi vei vedea că oglinda va fi una din prietenele tale.
Pentru voi dragi cititoare sfaturile de la mama şi bunica sunt la îndemâna fiecăreia, nu sunt scumpe, iar rezultatele, veţi vedea, sunt miraculoase.
 În mare măsură tinereţea chipului – ca şi a trupului de altfel – o asigură fermitatea liniilor şi a contururilor. Deci, faceţi zilnic gimnastică şi mişcare. La prima vedere rămâne însă tenul, care, ne produce adesea destule neplăceri.
„Pielea constituie supapa de siguranţă a maşinii umane” spunea Marie Curie. Înaintea oricărui tratament cosmetic – arta îngrijirii externe a corpului şi a înfrumuseţării cu ajutorul unor preparate speciale – trebuie să situăm grija pentru sănătate. Tenul reflectă cu fidelitate starea sănătăţii întregului organism.
Frumuseţea...
Cântată de poeţi, adorată şi blestemată, imortalizată în marmură şi turnată în bronz, râvnită ca o comoară, câte pasiuni n-a stârnit şi câte destine n-a dictat această capricioasă imposibil de definit! Ce e frumuseţea?
O scrisoare de recomandaţie pe care natura o dă favoriţilor ei, spunea Voltaire, un bun trecător, o definea Ovidiu, iar Bacon spunea că orice frumuseţe remarcabilă are ceva bizar în proporţiile sale...
Nu e nici o ruşine să recunoaştem că frumuseţea ne preocupă şi pe noi? Ea, frumuseţea a preocupat omenirea din leagănul existenţei sale, cu forţa şi permanenţa unei necesităţi, înscrisă în fibra cea mai lăuntrică a omului. Nici măcar exagerările şi abuzurile în domeniul cosmeticii nu sunt de dată recentă.
Azi e pe deplin înţeleasă şi chiar cultivată năzuinţa femeii spre frumuseţe. Şi chiar dacă nu orice femeie se încadrează în aceste canoane – „Orice femeie remarcabilă are ceva bizar în proporţiile sale” cum spune filozoful Bacon -, fiecare femeie are un farmec al ei, feminitatea fiind prin ea însăşi un certificat de frumuseţe. Şi, oare graţia, gingăşia, delicateţea nu sunt trăsături feminine? E necesar doar un dram de atenţie pentru a o pune în valoare prin îngrijire, îmbrăcăminte, pieptănătură sau fard.
Un lucru e sigur: nu există frumuseţe fără curăţenie desăvârşită şi fără sănătate.


22 de comentarii:

  1. Da, am primit si eu de la dvs. aceasta carte deosebita! Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Deosebita, am aceasta carte! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag doamna Aura Maniu, stiu, ati fost la lansare, toate cele bune!

      Ștergere
  3. O carte de un real folos pentru doamne si domnisoare. Te felicit ca te-ai gandit sa scrii aceste retete pentru noi femeile! Din cate stiu cartea este la a treia editie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sanatate si feumusete, este ceea ce ne dorim!

    RăspundețiȘtergere
  5. O carte minunata, o avem in casa este de un real folos, cu pretuire!

    RăspundețiȘtergere
  6. Unde se gaseste cartea? Am cumparat una din libraria Eminescu din Iasi. Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru interes, doamna Maria Rusu. Acum se mai gaseste numai la libraria Mihai Eminescu din Bucuresti. Seara linistita!

      Ștergere
  7. Astept cu nerabdare sa mi-o aduci la Roma...
    Felicitari si multe carti de tot felul,iubita!😮

    RăspundețiȘtergere
  8. Are si sotia mea aceasta carte, si dupa cum mi-a spus este utila, a invatat multe lucruri interesante! Va multumeste, cu pretuire!

    RăspundețiȘtergere
  9. Am participat cu drag la lansarea acestei carti si am primit in dar cartea,. Este un dar minunat, sfaturi de la mama si bunica deosebite! Va imbratisam cu drag si pretuire!

    RăspundețiȘtergere
  10. Este minunat ca v-ati gandit la genul frumos! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  11. Titlul cartii spune multe! O voi comanda si eu, cu drag!

    RăspundețiȘtergere