vineri, 26 decembrie 2014

CALLATIS - LANSĂRI DE CĂRŢI, RODICA ELENA LUPU - REGIZOR CORNEL DIACONU


Editura ANAMAROL - Rodica Elena Lupu - Festivalul Callatis, ediţia a IX-a, 2007, în cadrul Salonului Artiştilor Români de Pretutindeni - Lansări de cărţi. Regizorul CORNEL DIACONU s-a mutat între stele, marţi 23 decembrie 2014, la Bucureşti. 

Regizorul Cornel Diaconu s-a născut pe 13 septembrie 1949, în Galaţi. Şi-a început cariera ca operator de imagine, în 1974, lucrând la filmele "De bună voie şi nesilit de nimeni" şi "Fair Play".  A debutat apoi ca regizor de filme documentare, precum pelicula de propagandă comunistă "Familia Mea" (1981), despre şantierul naţional al tineretului din Rovinari, judeţul Gorj, dar şi "Cele mai frumoase clipe", despre şantierul naţional al tineretului de la Combinatul siderurgic Galaţi.
A filmat spectacolele Cenaclului Flacăra în perioada 1982 - 1983, realizând şi filmul "Cenaclul Flacăra - Te salut, generaţie în blugi!", interzis timp de 25 de ani, iar în anul 1983 a regizat cu puţine din aceste filmări o peliculă de 65 de minu­te, cu acelaşi titlu, potrivit cinemagia.ro.
De asemenea, a regizat în 1982 scurtmetrajul "Tema 13 - Bătrâneţe", câştigător al marelui premiu la Festivalul Internaţional al Filmului de la Bilbao, Spania, "Salutări de la Agigea" (1984), "Escapada" (1986), pentru care a scris şi scenariul, "Nişte băieţi grozavi" (1987), "De ce are vulpea coadă?" (1988), "Întâmplări cu Alexandra" (1989), "Paradisul în Direct" (1997).
Cornel Diaconu a fost şi regizor şi producător de spectacole, a fost coproducător al filmului "A doua cădere a Constantinopolului" (1994), realizator al Festivalului Callatis, precum şi producătorul celebrului spectacol etno-rock simfonic susţinut de Felicia Filip şi formaţia K1 (2009).

Filmografie - scenarist

Filmografie - Operator10 comentarii:

 1. FRUMOS DIN PARTEA TA CĂ NU AI UITAT ACESTE EVENIMENTE DE LA CALLATIS! DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE PE REGIZORUL CORNEL DIACONU!

  RăspundețiȘtergere
 2. Felicitari pentru aceste evenimente culturale stimata doamna Rodica Elena Lupu!
  Dumnezeu să-l odihnească în pace pe regizorul Cornel Diaconu!

  RăspundețiȘtergere
 3. DUMNEZEU SA-L IERTE SI SA-L ODIHNEASCA PE REGIZORUL CORNEL DIACONU!

  RăspundețiȘtergere
 4. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca!

  RăspundețiȘtergere
 5. Sunteti un om minunat stimata doamna!
  Dumnezeu sa-l odihneasca pe regizorul Cornel Diaconu!

  RăspundețiȘtergere
 6. Nu l-am cunoscut pe regizor, dar din ceea ce am citit aici mi-am dat seama ca a fost un om deosebit!
  Va multumim stimata doamna! Toate cele bune din partea noastra!

  RăspundețiȘtergere
 7. Multumim Rodica! Faptele bune ale acestui regizor vor ramane frumoase amintiri! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

  RăspundețiȘtergere