Powered By Blogger

vineri, 1 mai 2020

Rodica Elena Lupu - 2000, Paris,Franța

Femei Celebre - Panthéon, la o aruncătură de băț de  Grădina din Luxemburg, unul dintre cele mai mari monumente ale Parisului, a fost inspirat de Panteonul din Roma. Cnstruit la sârșitul secolului al XVIII-lea ca biserică dedicată sfintei Geneveva, dar în prezent este un memorial, care adăpostește rămășițele pământești ale unor personalități franceze marcante.
Observatorul din Paris este un observator astronomic implantat pe trei situri: Paris, Meudon și Nançay. S-a născut din proiectul, din 1667, de a crea un observator astronomic echipat cu instrumente bune care să permită stabilirea hărților de navigație.
Catedrala Notre-Dame din Paris este un monument al arhitecturii gotice timpurii din Franța, sediu al Arhiepiscopiei Parisului. Catedrala se află pe Île de la Cité, în centrul Parisului.
Mormântul lui Napoleon Bonaparte se află în Domul Invalizilor. Aici se poate ajunge foarte uşor din Place de la Concorde (cea mai mare piaţă a capitalei Franţei), fiind în apropierea Grădinilor Tuileries, opus Arcului de Triumf, la capătul unuia dintre cele mai faimoase bulevarde din lume, Champs-Elysees, traversând Podul Alexandru al III lea, la câţiva paşi de Ambasada României.
Rodica Elena Lupu - Paris


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu