Powered By Blogger

vineri, 1 mai 2020

Rodica Elena Lupu - 2006, Paris, Franța

Arcul de Triumf este un monument situat în Paris, în Place de l'Étoile, la extremitatea vestică a bulevardului Champs-Élysées. Se află pe o esplanadă circulară cu un diametru de 120 m, la intersecția a douăzeci bulevarde, cum ar fi Kléber, Grande Armée, Wagram și Champs-Élysées.
Piramida inversată este cea vizibilă din subteran, când folosiți intrarea Carrousel a Luvrului. Pur și simplu, este o piramidă suspendată cu susul în jos.
Muzeul Luvru este cel mai mare muzeu de istorie și artă din Franța și unul dintre cele mai importante muzee din lume. Este situat în centrul capitalei franceze, Paris, între cheiul drept al Senei și strada Rivoli, în primul arondisment, într-o clădire istorică, fost palat regal, Palatul Luvru
O perioada dupa constructia sa, piata a servit ca loc de intalnire pentru participanții la cea mai sângeroasă revolutie din istoria Franței. Dupa ce revoluțtionarii au ajuns la putere, au redenumit-o Piața Revoluției si au inlocuit statuia regelui Ludovic al XV-lea cu o ghilotinăa. Intre 1793 si 1795, peste 1300 de oameni au fost decapitați, inclusiv Ludovic al XVI-lea, Maria Antoaneta, Danton si Robespierre. Numele de Place de la Concorde simbolizează sfarșitul unei ere a suferinței și speranța pentru un viitor mai bun.
Obeliscul Luxor, un monolit din granit roz a fost dăruit Franței in anul 1829 de viceregele Egiptului, Mehemet Ali și a inlocuit ghilotina din Place de la Concorde. 
Place de la Concorde este una din cele mai mari piețe ale Parisului, cu o suprafață de 8.64 hectare. Situată în arondismentul 8, separă Palatul Bourbon de Biserica Madeleine din Paris, iar Grădinile Tuileries de Champs-Élysées. 
Catedrala Notre-Dame din Paris este un monument al arhitecturii gotice timpurii din Franța, sediu al Arhiepiscopiei Parisului. Catedrala se află pe Île de la Cité, în centrul Parisului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu