Powered By Blogger

vineri, 1 mai 2020

Rodica Elena Lupu - 2003, Paris, Franța

Parisul văzut de sus - Turnul Eiffel, simbolul parizian construit cu tehnologie românească.
 La 31 martie 1889 era inaugurat, la Paris, Turnul Eiffel, cea mai înaltă construcţie din lume la acea vreme, ridicat pentru Expoziţia Universală din acel an care celebra împlinirea a 100 de ani de la Revoluţia Franceză. Numele edificiului este asociat inginerului Gustave Eiffel, cel care l-a proiectat şi construit, după o tehnologie patentată de inginerul român Gheorghe Pănculescu, care a utilizat pentru prima dată procedeul pre-asamblării elementelor metalice la proiectul căii ferate Bucureşti – Predeal, cu 10 ani în urma construcţiei Turnului Eiffel. Obiectivul este cel mai vizitat monument din lume.

Palatul Luxemburg este situat la 15 Rue de Vaugirard în districtul 6 al Parisului. A fost construită inițial pe proiectele arhitectului francez Salomon de Brosse pentru a fi reședința regală a regentei Marie de 'Medici, mama regelui Ludovic al XIII-lea.
Catedrala Notre-Dame din Paris este un monument al arhitecturii gotice timpurii din Franța, sediu al Arhiepiscopiei Parisului. Catedrala se află pe Île de la Cité, în centrul Parisului.
Rodica Elena Lupu - Paris - Boulevard de Strasbourg este o principală artă de viață în Paris, Franța. Situat în districtul 10, începe de la 7 Boulevard Saint-Denis și se încheie la 7 Rue du 8-Mai-1945. Acesta extinde Boulevard de Sebastopol, ducând la Gare de l'Est. Atunci aveam vagon de dormit București-Paris....care circula dus-intors de două ori pe săptămână.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu