Powered By Blogger

vineri, 1 mai 2020

Rodica Elena lupu - 1998, Paris, Franța. Atunci aveam vagon de dormit București-Paris....care circula dus-intors de două ori pe săptămână.

Bazilica Sacré-Coeur este o biserică situată în Piața Saint Pierre, 
pe colina Montmartre din Paris,.
Palatul de Justiție, Paris
Sorbona este cea mai vestită universitate franceză și una dintre cele mai cunoscute universități din lume. Situată în centrul istoric al capitalei Franței, Sorbona poartă numele colegiului fondat în 1257 de către Robert de Sorbon în cadrul Universității din Paris.
Sena este un fluviu din nordul Franței, ce izvorăște în Burgundia, având cursul spre est apoi spre vest, și se varsă la Le Havre în Marea Mânecii. Pont Neuf este cel mai vechi pod în picioare peste râul Sena din Paris, Franța. Se află lângă punctul vestic al insulei Île de la Cité, insula din mijlocul râului care a fost, între 250 și 225 î.Hr., locul de naștere al Parisului, cunoscut apoi ca Lutetia, iar în perioada medievală, inima oraș.
Palatul Elysee este sediul Președinției Republicii Franceze și reședința oficială a președinților Franței. Este situat lângă Bulevardul Champs-Élysées din Paris.
Catedrala Notre-Dame din Paris este un monument al arhitecturii gotice timpurii din Franța, sediu al Arhiepiscopiei Parisului. Catedrala se află pe Île de la Cité, în centrul Parisului. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu