Powered By Blogger

sâmbătă, 2 mai 2020

Rodica Elena Lupu - De la Paris la Londra, cu trenul Eurostar, travesând Canalul Mânecii, prin tunel

În Eurostar traversând Canalul Mânecii de la Paris la Londra prin tunel. Strâmtoarea Mânecii este strâmtoarea dintre sudul Franța și Anglia, care leagă Oceanul Atlantic cu Marea Nordului. În canal sunt Insulele Canalului aparținând coroanei britanice și insula Wight. Tot în Canalul Mânecii se varsă Sena. 
Porturi mai importante Le Havre, Southampton si Plymouth.
În Eurostar traversând Canalul Mânecii de la Paris la Londra prin tunel. Tunelul Canalului Mânecii este un tunel feroviar submarin, lung de 50,5 km, care leagă vestul Franței cu sud-estul Angliei, pe sub Canalul Mânecii. Tunelul a fost construit în cooperare de guvernele Regatului Unit și Franței.
Memorialul Reginei Victoria din Londra - Aflat chiar in fata Palatului Buckingham, acest memorial de dimensiuni impresionante a fost inaugurat la inceputul secolului al 20-lea in onoarea Reginei Victoria, cea care a domnit peste Regatul Unit aproape 64 de ani.

Rodica Elena Lupu - Stația Liverpool Street, cunoscută și sub denumirea de London Liverpool Street, este un terminal feroviar central din Londra și o stație de metrou Londra legată în colțul de nord-est al orașului Londra, în secția Bishopsgate. 
Hyde Park, împreună cu Grădinile Kensington, sunt o adevărată oază de verdeață în viața urbană a Londrei. La început, zona a fost o pădure a unei mănăstiri, după aceea a devenit terenul de vânătoare al regelui Henry VIII, apoi un loc de plimbări pentru familia regală și un loc pentru dueluri. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu