Powered By Blogger

marți, 26 mai 2020

Rodica Elena Lupu - Beijing, China

Beijing este situat in nord-estul Chinei. De altfel, numele sau inseamna "Capitala Nordului". Este al treilea cel mai mare municipiu din tara dupa Chongqing si Shanghai.
Centrul vechi al orasului Beijing este reprezentat de o zona care candva a fost inconjurata de ziduri de aparare si care mai pastreaza inca simetria straveche - axa nord-sud trecand prin Qianmen (Poarta Principala).
Beijing a fost capitala de mai bine de opt secole, din perioada Dinastiei Yuan (1271 - 1368) pana la Dinastia Ming (1368 - 1644) sau Qing (1644 - 1911). Treizeci si patru de imparati au domnit asupra Chinei de la Beijing, iar inca de la inceputuri orasul a fost un centru economic, cultural si politic, precum si o adevarata legenda a Orientului.

In anul 2008 orasul China a gazduit a 26-a editie a Jocurilor Olimpice.
Rodica Elena Lupu și Stanca Lupu, plimbare cu ricșa. ricșă este un mijloc de transport pentru una sau două persoane, constând dintr-o trăsurică cu două roți trasă de o persoană. Ricșele au fost des folosite în trecut, mai ales de către clasele superioare, dar acum sunt interzise în multe țări, din cauza pericolului de accidente. În unele zone turistce sunt folosite pentru transportul turiștilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu