Powered By Blogger

duminică, 7 iunie 2020

Rodica Elena Lupu - Statuia Libertății - Insula Ellis - New York - S.U.A.

Spre Statuia Libertății - Cel mai cunoscut monument al Statelor Unite si unul dintre cele mai populare din intreaga lume, recunoscuta imediat oriunde, a devenit în ultimul secol mai mult decât o statuie a orașului. Părând că veghează portul New York, a fost în fapt un dar din partea Franței, pentru a sărbători centenarul SUA în 1876. Creatorul ei a fost sculptorul francez Frederic-Auguste Bartholdi, care a lucrat nu mai putin de 21 de ani la cel mai ambițios proiect al său, în timp ce structura interioară a fost realizată de celebrul Eiffel.
New York - Statiua Libertății
Statuia Libertății este un monument în portul „Liberty Island” din orașul New York. A fost plasat în anul 1886 la intrarea portului de pe insulă cu scopul de a transmite călătorilor sosiți salutul de bun venit pe pământ american.


Ana-Mara și Monia Stoican
Insula Ellis, aflată la gura de vărsare a Râului Hudson, a fost între 1892 și 1954 simbolul imigrației americane, punctul de sosire pentru mai bine de 12 milioane de oameni. Astăzi, descendenții lor reprezintă peste 40% din poulația SUA. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu